Jesper og Fredrik Kristensen spilte en av sine beste kamper denne sesongen og presset nesten åttendeseedede ut i tre sett. 

Når du er ‹‹underdog›› og går av banen etter en kamp i et EM er det som oftest to følelser du kan sitte igjen med. Enten er du misfornøyd og føler du ikke fikk vist spillet ditt. Eller så har du gitt jernet og brukt alt du har i arsenalet, og kan gå av banen og si seg fornøyd med god innsats i mesterskapet.

Etter onsdagens kamp mot åttendeseedede Freek Golinski og Matijs Dierickx fra Belgia sitter nok Kristensen-brødrene igjen med den siste følelsen.

Kampen endte med seier til Golinski og Dierickx 21-19 21-8.

Strategi: ingenting

Det er noe av det beste og mest samkjørte brødrene har vist så langt denne sesongen. Ganske imponerende å dra noe sånt ut av hatten i et så prestisjetungt mesterskap som EM.

Suksesstrategien var ganske enkel: ingenting.

– Vi hadde ingen skikkelig plan om hva vi skulle gjøre. Vi skal spille sånn som vi pleier å spille på trening og ikke tenke at de er gode og at vi må gjøre sånn og sånn, sier Fredrik Kristensen etter kampen.

Jesper synes også det var befriende å gå inn på banen uten en plan.

EM er første turneringen til paret etter at VM-kvaliken sluttet (turneringen der man kan sanke poeng for å kvalifisere seg til VM i august). Jesper tror det at de ikke trenger å tenke på at de må samle poeng gjorde at de kunne senke skuldrene litt i EM.

– Ingen forventer noe av denne turneringen. Vi er her bare for erfaring, sier han.

Rutine, rutine, rutine

Det norske paret var uhyre nære på å ta første sett fra belgierne, og hadde blant annet enn ledelse på 9-3 og 11-6. Golinski var tydelig preget av kampens alvor og gjorde flere helt upressede feil. Det hjalp nok ikke for Golinski at det på den andre siden av nettet sto to nordmenn i fyr og flammer uten et fnugg av respekt for seedede par.

Foto: Skjermdump tournamentsoftware.com

Men etter elleve tok belgierne mer grep om kampen og sakte, men sikkert så tok de igjen ledelsen. Rutinen ble det avgjørende i slutten av andre sett, der et par overivrige norske smash gikk i nettet og ut, i tillegg til to servefeil gjorde tungen på vektskålen i belgisk favør.

– De er på papiret bedre enn oss, men vi har absolutt muligheten til å lukke settet. Men de er langt mer erfarne enn det vi er. Så tenker man jo at nå kommer de nå tar de oss igjen. Det er tanker som slår deg som du vil helst stenge dem ute. Men jeg tror ikke det preger spillet vårt noe særlig, sier Fredrik Kristensen.

– EM er noe helt annet

Spillet satt like godt i andre sett, ifølge de to brødrene. Det har de nok også rett i. Problemet var imidlertid at belgierne sto et par skritt lenger frem i banen og satt opp tempoet betraktelig, samtidig som Goliniski fikk senket skuldrene litt. Da ble resultatet i andre sett seendes ganske annerledes ut.

– De hever seg et hakk eller to. Jeg føler vi er med på moroa selv om det ikke ser sånn ut på stillingen. De er litt mer rutinert, og da blir det så stygt i andre. Men alt i alt, happy. Det er konklusjonen, sier Jesper Kristensen.

Fredrik er enig, og legger til at de har mye å lære på å blir klar over når motstanderen har lest spillet deres.

Dermed er EM over for begge to. Med seg hjem i ranselen har de fått pakket enda mer erfaring og en visshet om at EM er noe helt for seg selv.

– Selv om vi spilte EM i fjor, er EM noe helt annet enn de turneringene vi vanligvis. Det er en mye større arena og et helt annet oppsett. Når man blir ropt opp utenfor banen kjenner man bare at det er noe større og noe annereldes. Det er viktig å lære seg å stå i de situasjonene, sier Jesper Kristensen.

 

 

 

Share →