Fredrik Kristensen og Solvår Flåten Jørgensen sikret sin første tredjeplass i Norwegian International (NIC) denne helgen.  

Det nå så etter hvert veletablerte paret Fredrik Kristensen og Solvår Flåten Jørgensen var seedet til å gå hele veien til semifinalen, og innfridde også forventningene.

Det er en noe ydmyk Solvår vi får høre fra etter at tankene rundt turneringen har fått satt seg.

– Det var jo selvfølgelig gøy å spille semi i NIC, men for å være helt ærlig føles det ikke så velfortjent. Vi hadde en kjempegod trekning og det var mange gode par i turneringen, sier hun om helgens mixed.

Årets andre semifinale

Paret slo først ut svenske Gustav Stromvall og Emelie Borgstedt 21-17 14-21 21-17, og deretter den norsk/nederlandske duoen Emma Wåland og Rik Hermans med 21-12 22-20. I semifinalen ble det for vanskelig mot danske Alexandra Bøye og Lasse Mølhede som ga det norske paret 13 og 7 poeng.

– Spillet mitt var heller ikke optimalt. Jeg vi hadde en forventning om å komme til semien fordi vi hadde en god mulighet og derfor var jeg litt stresset for ikke å nå målet. Men vi gjorde jobben og klarte å nå målet vårt, så jeg er vel fornøyd med det, sier Flåten Jørgensen.

Dette er parets andre internasjonale semifinale i år. De har også nådd hele veien opp til en finale i år – den i Slovak Open i september.

Gjorde jobben

Kristensen nådde også frem til en kvartfinale i herredouble med Magnus Christensen. Han sier seg fornøyd med resultatene, men synes ikke de storspilte i noen av kategoriene.

– De kampene vi vant følte jeg vi skulle vinne. Vi var så klare favoritter at vi gjorde «bare» den jobben som skulle gjøres. Når det gjelder kvarten i double synes jeg vi spilte helt greit. En del bra ting, men også en del ting å jobbe med. Men veldig gøy å spille mot dem. I semien i mixeden synes jeg vi har en god periode i første sett, men bortsett fra den var det bare sinnsykt vanskelig, sier Kristensen.

Han og Magnus Christensen beseiret Mads Marum og Rik Hermans i første kamp 21-16 og 21-14. I andre runde slo de Viktor Aglinder og Emil Johansson fra Sverige 21-15 og 21-17. De måtte til slutt gi tapt for Joel Eipe og Philip Seerup fra Danmark, som endte opp med å vinne hele turneringen.

Passe fornøyd

Christensen er også sånn passe fornøyd med helgen.

– Vi kom så langt som vi burde med tanke på at andreseedet hadde trukket seg. Mulighetene var der jo også i kvarten, men jeg følte meg litt hemmet på grunn av noen problemer med håndleddet. Men alt i alt er jeg greit fornøyd med å komme dit vi følte vi skulle komme, sier han.

Totalt deltok 33 norske spillere i NIC.

Share →