Seier over Egypt sender Norge i kamp om en plassering mellom 25. og 32. plass i junior VM i Indonesia. 

Seks norske spillere er i Yogyakarta i Indonesia for å vinne kamper for fedrelandet under junior VM for lag. Troppen har allerede vært igjennom fire lagkamper på tre dager i 30 dager grader og trykkende luftfuktighet.

– Jeg føler vi spiller bedre og bedre etter hver lagkamp. Selv om resultatene ikke tilsier det er det nok fordi vi har møtt tøffere og tøffere motstand, sier Markus Barth, som har spilt herresingle og mixed double i alle lagkampene.

Laget består av Emma Wåland (Kristiansand), Vera Ellingsen (Bergen), Marie Christensen (Frogner), Benjamin Norden (Moss), Ole Herman Imset (Sandefjord) og Markus Barth (Bergen). Coach er Javier Bish.

Les også: Gullduo på Sotra 

Solid mot Egypt

I gruppespillet sto Polen og Egypt for døren på mandag. Polen ble en vanskelig affære, der Barth rappet den eneste seieren for Norge. Barth og Marie Christensen klarte å presse den polske mixed doublen ut i tre sett, men ellers var det tap med god margin.

Mot Egypt viste de norske spillerne virkelig krefter og ga ikke bort et eneste sett i løpet av hele lagkampen. Det meste egypterne klarte å sanke av poeng i et sett var 13 poeng, og alle kamper var unnagjort på under 25 minutter, noe som viser solide avgjørende takter i den norske troppen.

– For laget samlet sett var det nok kampen mot Egypt som var den morsomste da det er den eneste kampen vi har vunnet. Det sier vel seg selv, sier Barth.

Går for seier

Dermed skulle Norge tirsdag ut å kjempe om en plasseringen i sjiktet 17 til 32. Første motstander i sluttspillet ble New Zealand. I disse lagkampene spiller man først til tre vunnede kamper, noe Norge dessverre fikk kjenne på litt for tidlig. Etter tap i herresingle, damesingle og herredouble var lagkampen over etter en snau halvannen time.

Tapet skrenket inn plasseringsmulighetene og Norge møtte Ungarn på onsdag for å kjempe om en en plassering mellom 25 og 32. Totalt deltar 45 land. I kampen mot Ungarn var det rokkert litt om på oppsettet – uten særlig hell. Denne gangen ble det også tap i de tre første kampene som var damesingle, herresingle og damedouble.

Også mot Ungarn spilte Barth herresingle og det var denne kampen mot Gergo Pytel bergenseren var mest fornøyd med.

– Jeg synes jeg henger godt med i det meste av kampen. Tredje sett er helt likt frem til 15-15 da jeg totalt mister fokus på hva osm må gjøres og taper derfor taper 15-21. Men det var den mest morsomme og mest lærerike kampen for meg i hvert fall, sier Barth.

Torsdag 07:00 norsk tid spiller Norge mot Sør-Afrika, og Barth er ikke i tvil om hva som er målet der.

– Hele laget går nå for seier mot Sør-Afrika, sier han.

 

Share →