Magnus Christensen og Vilde Espeseth tok to gull hver under U23-mesterskapet. – Det er mange gode som kommer opp, sier Espeseth. 

U23 er ferdigspilt, seirene feiret, tårene grått og medaljene delt ut. To spillere står igjen som mesterskapets store gullgrossister: Magnus Christensen og Vilde Espeseth. Begge vant de to gull hver. Christensen i herredouble og mixed double, og Espeseth i damesingle og damedouble.

– Det var veldig gøy. Bra arrangement og høyere nivå enn det har vært de siste årene. Mange unge, gode spillere som kommer opp, sier Espeseth.

God kombo og cruisekontroll

Selv spilte hun double med en av dem: 16 år gamle Sofia Louis Macsali.

– Sofia er jo absolutt et doubletalent, så det var gøy at hun kunne komme opp å spille med oss eldre. Begge manglet makker og trodde det kunne være en god kombo. Det var gøy å kunne utfordre Norges beste damedouble for første gang på lenge, sier Espeseth, som slo Syvertsen og Jørgensen 19-21 21-13 og 21-13 i finalen sammen med Macsali.

I single møtte Espeseth tøff motstand i Elisa Wiborg i kvartfinalen, der hun måtte ut i tre sett, men derfra var det rett opp i sjette gir og cruisekontroll helt frem til finalen der hun slo Thea Kristina Johansen 21-17 21-14 og sanket derfor sitt syvende U23-gull i karrieren.

Espeseth tok også en bronse i mixed double. Blant andre unge talenter som utmerket seg i helgen trekker Espeseth frem Jenny Rajkumar og Jonas Østhassel.

To gull for tredje gang på rad

22-årige Magnus Christensen rundet sitt siste U23-mesterskap av med to gull slik han også har gjort de to forrige gangene i Asker og Frogner, og sikret seg dermed intet mindre enn totalt ni gullmedaljer i U23. I herredouble vant han sammen med Fredrik Kristensen. De to var aldri truet igjennom turneringen og lot ingen motstandere få over 16 poeng i et eneste sett. I finalen slo de Carl Christian Mork og Sturla Flåten Jørgensen med 21-14 og 21-16.

I mixed double gikk han og Natalie Syvertsen til finalen uten å avgi sett og møtte Fredrik Kristensen og Solvår Flåten Jørgensen. Kampen ble ikke overraskende svært jevn og denne finalekombinasjonen har vi sett tidligere i år og vi kan sannsynligvis regne med å se mer av den fremover. Christensen og Syvertsen vant kampen 20-22 21-13 21-18.

– Det var veldig godt å avslutte mitt siste u23 NM med to av to mulige gull. Det var det jeg håpet på, men at det skulle gå så bra og kun tape et sett i mixed double var over forventning. Så jeg er storfornøyd med å ta to gull i u23 de tre siste årene, sier Christensen.

Mirakelsett

Finalen i herresingle ble vunnet av Vegard Rikheim som i likhet med Espeseth kun sto i hardt vær en gang i løpet av turneringen. For Rikheim var stenen i skoen Torjus Flåtten i semifinalen, der Rikheim til slutt sikret seg seieren 21-10 13-21 21-15. Ellers lekte han seg frem til finalen der han slo Mattias Xu med 21-11 og 21-13.

For øvrig skjedde et aldri så lite under i turneringen. I semifinalen mellom Sturla Flåten Jørgensen/Carl Christian Mork og Toheed Ahmed Saheed/Mattias Xu ble det så jevnt det overhodet kan bli i et sett. De to parene kjempet i forlengelse helt opp til stillingen 29-29. Jørgensen og Mork holdt hodet kaldest og slo den siste ballen i gulvet til 30-29-seier i andre sett, som sikret dem en plass i finalen.

Medaljevinnerne

Herresingle:

 1. Vegard Rikheim (Frogner)
 2. Mattias Xu (Frogner)
 3. Karl Ødegård (Stavanger) og Torjus Flåtten (Frogner)

Damesingle:

 1. Vilde Espeseth (Kristiansand)
 2. Thea Kristina Johansen (Kristiansand)
 3. Emilie Sotnes Hamang (Bærum) og Jenny Rajkumar (Sotra)

Herredouble:

 1. Magnus Christensen (Frogner)/Fredrik Kristensen (Moss)
 2. Sturla Flåten Jørgensen (Haugerud)/Carl Christian Mork (Asker)
 3. Toheed Ahmed Saheed (Frogner)/Mattias Xu (Frogner) og Anders Leirud (Frogner)/Vegard Rikheim (Frogner)

Damedouble:

 1. Vilde Espeseth (Kristiansand)/ Sofia Louis Macsali (Bergen)
 2. Natalie Syvertsen (Moss)/Solvår Flåten Jørgensen (Moss)
 3. Elisa Wiborg (Haugerud)/Stine Andersen (Moss) og Elisabeth Pape (Stavanger)/ Lovise Krogsæter (Stavanger)

Mixed double:

 1. Magnus Christensen (Frogner)/Natalie Syvertsen (Moss)
 2. Fredrik Kristensen (Moss)/Solvår Flåten Jørgensen (Moss)
 3. Carl Christian Mork (Asker)/Elisa Wiborg (Haugerud) og Mads Marum (Kristiansand)/Vilde Espeseth (Kristiansand)
Share →