I helgen ble det spilt kvalifisering til Eliteserien 2017/2018.

Haugerud vant 1. divisjon i Oslofjorden og Stavanger/Brodd vant 1. divisjon i Badmintonkretsen Sør/Vest. De skulle møte Vestre Aker som endte på 7.plass i eliteserien i årets sesong.


Vestre Aker vs Haugerud

Her ble det mange tette kamper som kunne gått begge veier, men Haugerud ledet 4-1 etter singlene.
Vestre Aker slo tilbake og vant både 2. Herredouble og Damedouble, men det var ikke nok til å ta seieren hjem. Den avgjørende mix-kampen som skulle avgjøre stillingen og hvor mange poeng hvert av lagene fikk med seg videre ble den mest spennende kampen. Haugerud vant denne 23-21, 20-22, 21-19 og sikret dermed 4 poeng og en 7-3 seier i første lagkamp for dagen.

Stavanger/Brodd vs Vestre Aker

Dette ble også en utrolig spennende lagkamp hvor hele 6 av totalt 10 kamper endte i 3’setts kamper.
Stavanger/Brodd startet med seire 4-1 etter singlene. Etter de første doublene ble  var stillingen blitt 6-1, men de resterende kampene vant Vestre Aker etter jevne 3’settere. Dermed klarte Vestre Aker å røve 1 poeng fra Stavanger/Brodd, men kampen endte 6-4 i favør Stavanger/Brodd.

Haugerud vs Stavanger/Brodd

Kampen om opprykk var allerede avgjort da det var to lag som skulle opp til eliteserien, men ingen av lagene slappet av i kampen om seier i kvalifiseringen.

Kampen startet jevnt med seire til begge lag og etter singlene sto det 3-2 til Haugerud. Begge Herredoublene gikk til Haugerud, mens de resterende kampene var det Stavanger/Brodd som dro i land.
I helgen siste lagkamp endte resultatet 6-4 til Haugerud som sto igjen på toppen av tabellen fra kvalifiseringen med 7 poeng. Stavanger/Brodd endte med 4 poeng, mens Vestre Aker sto til slutt med 1 poeng og må spille neste sesong i 1. divisjon.

Share →