Årets første turnering for landslagsgruppen er i gang. Vi har slått av en prat med landslagsspiller Fredrik Kristensen om hvordan det blir å komme ut av startblokkene etter en lang sommer. 

– Jeg gleder meg helt vilt mye. Det blir både fett og deilig å få tilbake konkurranseinstinktet som blir litt svekket etter en så lang periode uten turnering, sier Kristensen.

Han og ni andre nordmenn er nå i Slovakia for å spille Future Series-turneringen Slovak Open. Future Series en den lavest rangerte turneringstypen på touren, og det pleier derfor å være gode muligheter for avansement i turneringen.

Kristensen har tilbragt mesteparten av sommeren på landslagssenteret i Oslo sammen med flere av de andre landslagsspillerne, og er spent på hvordan sesongstarten blir.

Starter sesongen med ny makker

– Jeg gleder meg til å se hvor vi står i forhold til alle de andre etter sommertreningen, sier 22-åringen, som i løpet av sommeren ikke bare har lagt ned beinhard trening, men som også har forsøkt å få en ny konstellasjon til å klaffe.

– Jeg har jo fått ny makker i herredouble, noe jeg gleder meg masse over, sier han.

Se trekningen her

Kristensen har dannet par med Magnus Christensen og de to doublehaiene skal teste krefter sammen internasjonalt denne sesongen. Kristensen har frem til denne sesongen spilt sammen med sin bror Jesper Kristensen, mens Magnus Christensen har spilt sammen med Vegard Rikheim.

– Vi klikker veldig godt sammen som venner utenfor banen og jeg har troen på at vi kommer til å gjøre det på banen også. Så alt i alt er jeg bare sykt spent og har høye forventninger til meg selv og mine makkere denne sesongen, sier han.

 Sikter etter semifinale

Først på fredag går Kristensen på banen. Han spiller både herredouble og mixed double, i sistnevne kategori med Solvår Flåten Jørgensen. I mixed double er sjansene i aller høyeste grad til stede for en kvartfinale. Derfra blir det tøft når de sannsynligvis står overfor en godt engelsk par. I herredouble blir konkurransen tøff fra start av med det som etter alt å tyde blir et irsk par. Kristensen er ved godt mot.

– Helt ærlig håper jeg på godt spill og mye gleder, da spesielt i herredouble. Så får vi se hvor langt det går. Håper selvfølgelig på minst en semifinale, selv om motstanden er ganske tøff, sier han.

Flere nordmenn går på banen torsdag. Første par ut blir en annen ny konstellasjon, Sturla Flåten Jørgensen og Marlene Wåland, som møter to polakker.

Emilie Hamang har allerede vært i aksjon, som eneste nordmann med spill på onsdag. Det endte med tap i tre sett i andre runde mot ukrainske Mariya Rud etter en walkover i første kamp. Hun skal også spille damedouble med Marlene Wåland på torsdag.

 

Share →