Utstyr

Å gå til anskaffelse av utstyr trenger ikke være kjempe dyrt eller vanskelig, og her har vi beskrevet noen av de tingene som en trenger, og hvor man kan kjøper dem.

Nedenunder redegjør vi litt om utstyret som trengs i badminton, og hva man skal tenke på, og også om leverandører. Det er også vanlig at klubber skaffer seg en avtale med en leverandør og på den måten skaffer seg gunstige priser.

Racketer
Racketer er å få i alle prisklasser. Det holder å begynne med en racket til ca kr. 300-500, da får man en moderne helstøpt racket som også kan brukes til konkurranser. De fleste racketer som selges i dag er av grafitt og finnes i forskjellig stivhetsgrad: myk, medium og stiv. For en nybegynner kan det vare vanskelig med en stiv racket.

Baller
Godkjente baller legges ut på hjemmesiden/bladet hvert år.
– Plastball

Plastballene har bra holdbarhet og holder mye lengre enn fjærballene.
– Fjærball

Fjærballer har bedre egenskaper enn en plastball og egner seg bedre hvis man vil videreutvikle sin teknikk og sitt spill.

Sko/klær
Gode innendørssko er viktig både for å kunne ha glede av spillet og for å unngå skader. Spesielt viktig er sko med god dempning i helen. Det finns mange sko laget for badminton og lignende hallidretter.

Til trening kan man bruke vanlig treningstøy, men bruk gjerne gode strømper med tanke på blemmer eller gnagsår. Det er også vanlig at klubben har trenings- og konkurransetøy med klubbens logo eller navn. Vi anbefaler å ta kontakt med leverandøren på neste side for å kjøpe inn treningstøy til klubben.