Moss Badmintonklubb ble seriemestere i sesongen 2017/2018 etter å ha vunnet finalen mot fjorårets gullvinner Frogner IL med stillingen 6-4. Dette er klubbens første gull i eliteserien i klubbens historie.

Semifinalene:
I den ene semifinalen møttes Moss og Sandefjord. Moss viste fra start at de mente alvor i årets sluttspill med seier i de to første herresinglekampene, men Sandefjord har også flere gode spillere på laget. Fasiten etter singlene var derfor 3-2 til Moss. Når double-kategoriene startet var det ingen tvil om hvem som hadde det sterkeste laget. Begge herredoublene var utrolig jevne, men når begge disse tippet i Moss sin favør var det damedoublen som avgjorde og sendte vertslaget til finalen.

I finalen var det fjorårets mester, Frogner IL som ventet etter at de hadde spilt en forrykende semifinale mot Kristiansand. I den semifinalen var det til slutt mixdoublene som måtte til for å avgjøre hvem som kom seg til finale i årets sluttspill. Begge disse mixene endte med seier i 3. sett, og Frogner kunne dermed strekke hendene i været for sin andre finale på 2 år etter debutseieren i 2017.

Finalen:
Finalen ble en utrolig spennende og god kamp hvor man virkelig fikk vist frem god badminton. Med mye publikum, masse engasjement og et godt samarbeid om å skape liv i hallen var denne finalen like jevn som semifinalen mellom disse lagene i fjor.

Moss fikk et lite overtak etter singlene med 3-2, men Frogner stilte også med et sterkt double-lag, så etter 2 seiere i herredouble til Frogner og seier i damedouble til Moss var stillingen 4-4 før de avgjørende mixdoublene. 1. mix’en ble først ferdig, og dermed ledet Moss 5-4. Hvis Frogner gikk seirende ut av 2. mix’en ville det gå direkte til «Golden sett», hvor man velger en kategori som det skal spilles 1. sett til 21 som blir avgjørende for hele lagkampen.

Den andre mixdoublen ble spennende, men i 3. sett var det til slutt MossBK som kunne strekke hendene i været og titulere seg som Norgesmestere for lag 2018 med seier 6-4.

Bronsefinalen:
I bronsefinalen møttes Kristiansand og Sandefjord. Det ble også her en spennende start med flere tette kamper. Kristiansand ledet 3-2 etter singlene, og når doublene kom i gang viste den mestvinnende klubben i eliteseriesammenheng at de fortsatt er sugne på medaljer. De dro i land 2x herredouble og damedouble, og dermed ble stillingen 6-2. Bronsemedaljen var sikret.

Nedrykks kampen:
De fire nederste lagene etter grunnspillet skulle også i aksjon denne helgen med mål om videre spill i eliteserien også neste sesong. Stavanger skulle møte Bærum, og Bergen skulle spille mot Haugerud.

Stavanger kom godt i gang, og selv om det ble noen jevne kamper så var plassen sikret med seier 6-4 etter at begge mixdoublene ble vunnet.

Haugerud sikret også plassen med seier 6-4 over Bergen. I denne lagkampen ble det spilt hele 4 stk. 3-settskamper, men til slutt var det altså Haugerud som kunne puste lettet ut og konstatere at de skal spille eliteserie også neste år.

5.-6. plassen:
Haugerud og Stavanger skulle spille også den siste lagkampen selv om den ikke gir så mye mer enn god trening i kampen om 5. plassen. Det var litt mer ulikt i singlene og doublene i denne kampen, og til slutt ble stillingen 5-5, men som sagt er begge lag med også neste sesong.

Kvalik eller nedrykk:
Bergen og Bærum skulle kjempe om kvalikplassen i deres siste lag kamp for helgen. Bergen hadde kun 2 jenter, og derfor måtte de gi W.O. i damedoublen før kampen var i gang. Det som var  tilfellet for Bærum var at også de manglet en spiller, og måtte gi W.O. i 2. herredouble. Før en eneste serve var slått sto det derfor 1-1 i denne lagkampen.

Bergen viste at de hadde det sterkeste laget, og derfor skal de spille kvalifisering mot vinnerne av 1.divisjonslagene i Norge litt senere i april. Etter et 2-7 tap må Bærum ta turen ned i 1. divisjon i Oslofjorden Badmintonkrets, men kanskje ser vi de igjen i eliteserien ved en senere anledning?

En stor takk til Moss for en flott arrangert sluttspillhelg, og en takk må også rettes til Mediehuset Moss-Avis som streamet Live flere av kampene i helgen.

(Bildet er tatt av Moss-Avis)

Share →