Marius Myhre får etter to år muligheten til å ta revansj mot ‹‹gutten fra favelaen›› når VM starter mandag. Foto: privat

– Jeg er ikke her for opplevelsen lenger. Nå handler det utelukkende om å prestere og å produsere resultater, sier Marius Myhre.

Mandag braker det hele løs i Emirates Arena i Glasgow i Skottland. Det er årets høydepunkt for de fleste spillerne i verdenstoppen. Det er VM, det 23. i rekken, og blant de rundt 350 deltagerne står en nordmann.

– Jeg håper å gjøre det virkelig bra i dette VM, sier Marius Myhre.

Han er den eneste nordmannen som har kvalifisert seg til mesterskapet og spiller nå sitt tredje VM.

– Jeg er ikke her for opplevelsen lenger. Nå handler det utelukkende om å prestere og å produsere resultater, sier han.

Møter ‹‹gutten fra favelaen››

25-åringen skal i ilden en gang etter klokken 15:00 mandag. På den andre siden av nettet står 20-årige Ygor Coelho, som trolig er Brasils største badmintontalent noensinne. Fra en fattig favela vest i Rio de Janeiro har han vokst til å bli den beste brasilianske spilleren, ligger nå nummer 38 i verden og skal straks måle krefter mot Norges store VM-håp.

Les også: New York Times sin reportasje om Coelho og badminton i slummen i Rio de Janeiro

Til tross for at Coelho ligger såpass høyt på verdensrankingen er han langt fra den verste spilleren å møte i et verdensmesterskap, men også langt fra den letteste.

– Jeg er ikke overbegeistret over å møte Ygor, sier Myhre, som vet nøyaktig hvordan det er å spille mot brasilianeren.

De to møtte hverandre i US Open i New York i juni i 2015. Da stakk Coelho av med seieren 19-21 21-8 21-9.

– Jeg sliter litt med hans spillerstil. Han spiller slik at det er veldig vanskelig å finne flyten i spillet, sier Myhre.

Solid oppkjøring

Han har brukt tiden før VM på å analysere spillet til Coelho og nedlagt et solid treningsopphold i forkant av mesterskapet. Myhre var først på en måneds langt treningsopphold i Thailand sammen med fem andre norske spillere. Deretter unnagjorde han en treningsperiode på landslagssenteret i Oslo, før han reiste til Spania i 17 dager for å trene og sparre med blant annet Pablo Abian og meksikanske Luis Ramon Garrido som også spiller VM.

Med seg på reisen har Myhre spanske Ernesto Velazquez som har vært sparringspartner og assisterende trener siden april i år. Velazquez var med under hele Spania-oppholdet og kommer til å sitte bak banen når Myhre går på banen mandag.

Grunnarbeidet er gjort og Myhre er klar for første kamp i sitt tredje VM.

– Så gjelder det bare å finne energien og glede seg over spillet, så får man se hvor langt det rekker, sier han.

Turneringen strekker seg over hele neste uke, fra mandag til søndag. Trekningen finner dere her. 

Share →