Bakerst fra venstre: Benjamin Norden, Ole Herman Imset og Markus Barth. Forrest fra venstre: Emma Wåland, Marie Christensen, Vera Ellingsen og Javier Bish.

– Det var godt å få en seier. Denne gangen var vi de smarteste og gjorde de riktige valgene, sier Vera Ellingsen.

Det ble en forløsende seier for Norge over Sør-Afrika etter at lagkampene mot New Zealand og Ungarn endte stang ut de to foregående dagene. Coach Javier Bish spilte høyt spill da han satt ut på Ole Herman Imset og Marie Christensen, som ikke hadde spilt sammen tidligere i turneringen. Men, høy risiko, høy fortjeneste. Bish sitt sjakktrekk sendte Norge i føringen 1-0 da Imset og Christensen vant mixeden 21-13 21-19 etter 19 minutter.

Neste ut var Markus Barth som har spilt alle herresinglekampene for Norge så langt. Han fikk aldri noen motstand og vant komfortabelt med 21-10 21-15.

Til slutt fikk Vera Ellingsen avgjøre det hele for fedrelandet i en tresetter som strakte seg over 36 minutter. Hun har også spilt alle damesinglene så langt og tok torsdag sin andre VM-seier med sifrene 21-17 20-22 21-15.

– Det var godt å få en seier. Denne gangen var vi de smarteste og gjorde de riktige valgene. Vi tenkte det var synd at ikke alle fikk spille, men glade var vi likevel og gikk ut og feiret med noe annet enn nudler og ris – nemlig pizza, sier Ellingsen.

Kjemper om 29. plass

Fredag møter spillerne Finland for en plass om 29. plassen. Finnene har også vunnet to lagkamper i mesterskapet, derfor kan det ligge an til en spennende kamp fredag morgen.

– Det blir en god og jevn kamp, tenker jeg. Om vi spiller like osm de siste lagkampene har vi en god sjense til å komme på 29. plass over Finland, sier Ellingsen, som påpeker at Norge nå ligger langt høyere plassert enn det rankingen skulle tilsi.

Kampen starter 07:00 norsk tid fredag. De seks norske spillerne som deltar i VM er Emma Wåland, Marie Christensen, Vera Ellingsen, Benjamin Norden, Ole Herman Imset og Markus Barth. Coach er Javier Bish.

– Godt lag og god team spirit. Vi morer oss veldig, runder Ellingsen av.

 

Share →