En sport for alle

Når Norges Funksjonshemmedes Idrettsforbund (NFI) lades ned i 2007 har Norges Badminton forbund overtatt ansvaret for funksjonshemmede som ønsker å spille badminton.

Dette ansvaret innebærer at NBF viderefører integreringsprosessen, som frem til nå har blitt forvaltet av NFI. «Hovedmålet for prosessen er at særforbund skal ta det fulle ansvar for å gi tilbud til funksjonshemmede gjennom sine lag. Dette betyr en omfattende og krevende prosess hvor hele norsk idrett må stå sammen for å sikre at de funksjonshemmede får et tilfredsstillende aktivitetstilbud i den organiserte idrett.»

Det er opprettet et integreringsutvalg i Norges Badminton Forbund, med en plass i forbundsstyret. Utvalget jobber med å tilrettelegge for de funksjonshemmede som ønsker å spille badminton.

På idrett.no kan dere lese mer om integrering av funksjonshemmede, for å komme direkte til siden klikke her.

Kontaktperson vedrørende integrering/funksjonshemmede i NBF er:

UtviklingskonsulentIMG_8632

Christian Rose Thode

E-post: christian.thode@badminton.no

Tlf.:+4740514428

 

Og/eller

Ragnhild Mizda. E-post: ragnhild.mizda@nif.idrett.no

eller skriv til badminton@badminton.no

Litt om oss: 

Vi er idag tre utøvere som spiller turneringer i Norge og i utlandet og sammen med de reiser det altid en trener.IMG_3385

Vi har treningssamlinger et par ganger i året. Trening er i vanlige badminton klubber, og det deltas på vanlige turneringer runt i Norge også.

Lurer du på hvor det ligger en klubb i nærheten av deg – se http://www.badmintonportalen.no/NBF/Klubber/ 

IMG_4529Vi er så heldige å ha en verdens- og europamester på Para-badminton laget vårt, Helle Sofie Sagøy som spiller i Klæbu IL. Helle Sofie har vært med på laget i tre-fire år nu og er den som har vært med lengst tid.

IMG_2092Med på laget er også Aleksej Iversen, som spiller i Brønnøysund, samt Dan Frøyd som spiller i Haugesund. Begge gutter er begynt å spiller internasjonalt i 2015 og deltok senest ved verdensmesterskapet i England.

Hege Malene UlsteinVi ligger også tilrette for døve, her har vi en veldig flott representant i Hege Malene Ulstein som til daglig spiller i Vestre Aker IL badminton. Hege har tidligere tatt medaljer ved Deaflympics og EM.

Turneringer, klassifisering mm:

Internasjonalt er badminton delt inn i 6 klasser. En for kortvokste, to for rullestol, og tre stående klasser. Dermed konkurrerer spillene mot like motstandere i forold til funksjondsettelsen hver enkelt spiller har.

Døve har deres egne turnering og mesterskaper.

Les mye mer om dette på http://badmintoneurope.com/cms/?cmsid=239&pageid=19521

Vi vil riktig gjerne ha deg med på laget vårt, og ligger til rette trening, turneringer og alt annet som må til for å spille badminton. 

V i Norges Badminton Forbund tilbyr «Badmintonglede for alle» – tak kontakt med oss idag og start din badminton karriere.

COXoQEwWcAAIDTy