Norges beste herresingle, Marius Myhre, har fått en veldig lovende trekning i EM 2017.

Om nøyaktig to uker går europamesterskapet 2017 av stabelen. Og trekningen ser slettes ikke så verst ut for de norske spillerne. 

Det betyr selvfølgelig ikke at noe blir enkelt, og i de fleste kampene er vi klare underdogs, men de norske spillerne har i hvert fall sluppet unna de aller sterkeste motstanderne og kan dermed se frem til noen gode kamper.

Herresingle

Den norske spilleren det er knyttet mest spenning til etter at trekningen ble offentliggjort må sies å være Marius Myhre.

Myhre står til polske Michal Rogalski i første runde. De to har aldri møtt hverandre før, men kjenner nok utvilsomt til hverandres spillestil. Det blir absolutt ingen dans på roser å utmane Rogalski. Selv om han i likhet med Myhre ikke har hatt en strålende sesong, har han helt klart et høyt nivå. I forrige turnering slo han imidlertid både Nick Fransman og Artem Pochtarov, så helt rusten kan ikke polakken være.

Om Myhre spiller seg forbi Rogalski står han overfor antatt lettere motstand i Rosario Maddaloni. Italieneren har som sedvanlig ladet opp ved å spille en håndfull turneringer i Sør-Amerika, men har ikke akkurat bragt med seg imponerende resultater hjem.

I en eventuell åttendelsfinale er det etter alt å dømme tyske Fabian Roth som står på den andre siden. Roth har virkelig løftet seg denne sesongen, og det går nok ikke mange årene før han har overtatt plassen til Marc Zwiebler som det ledende tyske badmintonlokomotivet. I EM for lag tidligere denne sesongen slo han Viktor Axelsen.

Damesingle

Vilde Espeseth, dobbelt norgesmester i en alder av 19 år, har gode muligheter for å avansere. Hun møter Sonia Goncalves fra Portugal. Goncalves har spilt en god del series-turneringer. Det er turneringene med det nest laveste nivået. I disse turneringene deltar som oftest de fleste nordmenn også.

Goncalves har hatt en jevn blanding av tap og seire. I mars slo hun Norges Marlene Wåland 21-7 21-13. De øvrige resultatene viser at vi kan forvente oss en spennende kamp, der Espeseth i aller høyeste grad kan spille seg videre til andre runde.

Kommer hun seg dit blir det plutselig langt vanskeligere. Der står Fontaine Mica Chapman. Hun har spilt titalls turneringer de siste årene og leverer gjennomgående stabilt.

Herredouble

Fredrik og Jesper Kristensen er paret vi stiller vår lit til i herredoublekategorien. De møter belgiske Matijs Dierickx og Freek Golinski. Paret er seedet nummer åtte i turneringen, men akkurat seedingen skal vi nok ikke legge så mye vekt på her. Det er håndfull andre par som like gjerne kunne bært den seedingen.

Dierickx og Golinski spilte 24 turneringer i 2016. De har en mildt sagt imponerende turneringsportefølje og er blant de mest bereiste doublespillerne blant topp 100 på verdensrakningen. Men paret sliter ofte med å leve opp til seedingene sine og har aldri fått et helt stort gjennombrudd.

Men det betyr absolutt ikke at dette er et dårlig par. Belgierne er klare favoritter mot Kristensen-brødrene, og en norsk seier her vil nok sjokkere de aller fleste. Likevel burde det ikke være duket for en belgisk overkjøring. Det er absolutt mulig å vise frem godt spill her, og så skal man huske at mesterskap er mesterskap – selv åttendeseedede kan bli shaky.

Damedouble

Natalie Syvertsen og Solvår Flåten Jørgensen kom med i EM i siste liten. I deres første EM-kamp noensinne står tyrkerne Ozge Bayrak og Neslihan Yigit på den andre siden av nettet. Både Bayrak og Yigit er allerede meritterte spillere til å være henholdsvis 25 og 23 år.

Spesielt Yigit var spådd en lovende karriere da hun var junior. Det er imidlertid Ozge Bayrak som kan skimte med de gjeveste resultatene. I 2014 tok hun bronse i EM i Russland etter å ha slått blant annet skotske Kirsty Gilmour, og i 2016 deltok hun i OL i Rio de Janeiro.

De tyrkiske jentene har også flere titler sammen i double, så det er absolutt ingen lett oppgave Jørgensen og Syvertsen står overfor. Vinnerne av kampen møter sølvmedaljørene fra OL og den aller klareste favoritten – duoen Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen fra Danmark. Her man må man bare være ærlig og si at ingen av parene har en sjanse.

Mixed double

Her må vi også bare erkjenne at motstanden blir tøff. Det er nok ingen tilfeldighet at det er i doublekategoriene vi står overfor de største utfordringene. Det er nemlig her det også skranter mest. Og det kan man ikke klandre spillerne for. Her til lands er det – i likhet med andre små badmintonnasjoner – svært liten kultur for å dyrke doublekategoriene.

Fredrik Kristensen og Solvår Flåten Jørgensen får spille to kategorier i dette EM. I mixed double møter de tyske Mark Lamsfuss og Isabel Herttrich. Tyskerne vant Orléans International for to uker siden, og har hatt en gjennomgående god sesong der de har slått flere gode par.

En seier her vil skape store overskrifter, så det er ikke noe vi skal regne med, men som i de andre doublekategoriene burde det også her være muligheter for å få til godt spill.

Se hele trekningen her. 

Share →