– Føler at vi må begynne å prestere i stedet for bare å dra dit for å høste erfaringer, sier VM-spiller Benjamin Norden. 

Det er ikke mer en halvannen uke før seks norske U19-spillere skal kjempe for det norske flagget i junior-VM. Det er ingen kortreist tur spillerne skal ut på. Denne gangen bærer det til Yogyakarta i Indonesia, byen som tidvis ble brukt som hovedstad under uavhengighetskrigen som herjet landet på midten av 1900-tallet.

– Vi håper alle deltakere og gjester i årets Blibli.com Yonex Sunrise BWF World Junior Championships får et godt opphold og får uforglemmelige minner i Yogyakarta, sier turneringsdirektør Achmad Budiharto i et nyhetsbrev før mesterskapet.

Det regner også de norske spillerne med å få når de reiser østover onsdag neste uke.

– Jeg er spent på hvordan badminton er i Asia da jeg ikke har spilt der før, gleder meg ekstremt mye, sier Benjamin Norden, som er en av de seks utvalgte.

Vil vinne mer

Sammen med Marie Christensen, Vera Ellingsen, Emma Wåland, Ole Herman Imset og Markus Barth skal Norden forsøke å overliste Egypt i lagturneringen som starter 8. oktober.

Han har trent mye og hardt de siste ukene for å gjøre seg fysisk og mentalt klar for VM. 17-åringen synes det er godt å få uttelling i form av en VM-billett for alle treningstimene som har blitt lagt ned.

– Bra å se at det gir resultater og at NBF vil satse på meg. Det gjør meg mer motivert til å fortsette med det jeg driver med, sier han.

I de siste dagene før mesterskapet kommer det til å være mer spillfokus på treningene, ifølge Norden, som vil knalle til med et litt bedre VM enn forrige gang.

– Jeg forventer, og ønsker, å vinne flere kamper nå enn sist. Føler at vi må begynne å prestere i stedet for bare å dra dit for å høste erfaringer, sier Norden.

I VM i Spania i fjor var det stopp i andre runde i herredouble og første runde i mixed double for Norden. 

– Alltid vært det morsomste

Marie Christensen var også med i Spania og gleder seg over å få være med enda en gang.

– Det føles veldig bra. Jeg er jo veldig heldig som får være med på mitt andre junior-VM i en alder av 17 år. Og så er det jo i Indonesia i tillegg, så det blir nok veldig spennende, sier Christensen.

Hun har også vært igjennom uker med hardtrening og går nå inn i en periode med færre økter og litt mer restitusjon.

–Hva er forventningene?

– Forventningene er å vinne så mye som mulig og få den beste matchingen man kan for å få litt mer erfaring i utlandet. Samtidig som at vi klarer å spille bra sammen i lagturneringen og backer hverandre opp. Så er det selvfølgelig viktig at vi har det litt gøy og nyter opplevelsen også, sier hun.

Etter lagturneringen settes det individuelle mesterskapet i gang. Christensen er ikke i tvil om hva hun liker best.

– Jeg gleder meg mest til lagturneringen. Det har alltid vært det morsomste for meg. Lagspririten er alltid best under lagspillet go alle kjemper hardt for at hele laget skal gjøre det bra, sier hun.

Mellom 17 og 45

Den individuelle turneringen starter 16. oktober, to dager etter lagturneringen er ferdigspilt.

I VM for lag er Norge i pulje med Egypt og Polen. Egypt er i likhet med Norge seedet 17/45, mens Polen er seedet 9/16. Med andre ord tilsier seedingen at både Norge skal havne på plass mellom nummer 17 og 45. For ordens skyld er det 45 land som deltar i årets VM og for synsingens skyld havner Norge neppe på 45. plass og ganske sikkert heller ikke på 17. plass. Å slå Egypt i puljespillet vil i hvert fall være en god start for å få en fin plassering i årets VM.

Til sammenligning endte Norge på en 42. plass i VM i Spania i fjor. Den gangen deltok 52 land.

Se trekningen til lagturneringen her. 

Følg med når trekningen til det individuelle mesterskapet kommer her. 

Trener på turen er landslagstrener for U19, Javier Bish.

Share →