Badminton / Nyheter / 2019 / Første Trener 2-kurs på 5 år
Trener2.1.jpg
Bilde: NBF

Første Trener 2-kurs på 5 år

Det første trener 2 kurset i Norge på 5 år ble denne helgen arrangert i Bergen. Med god hjelp fra Bergen BK og Badmintonkretsen Vest ble det lagt godt til rette i Tertneshallen.

​6 deltagere fra henholdsvis Bergen BK, Sotra BC og Rubbestadneset IL var klare for å ta fatt på den 3 helgers lange veien mot trener 2 utdanningen. Kursholder for helgen var André Høidebraaten.

Lørdagen startet med at vi samlet alle for å utveksle kompetanse og erfaringer fra deltagernes klubber. Deretter gikk vi litt videre fra trener 1 kurset med å se på flere slag og øvelser som bygger på dette.

Vi la også veldig mye vekt på at trenerne skulle tenke gjennom hvilke øvelser de setter opp og hvorfor spillerne skal gjøre det akkurat på den måten. Taktikk i single både defensivt og offensivt sto også på programmet for denne helgen, og vi prøvde flere både kjente og nye øvelser som trenerne tar med seg tilbake til klubbene sine.

Avslutningsvis på lørdag ble trenerne delt inn i to grupper. Her skulle de lage et treningsopplegg på 40 minutter som skulle brukes dagen etterpå. Da kom det 8 spillere fra Bergen BK som skulle få seg 2 økter. Den gruppen som gjennomførte treningen fulgte sin plan, mens den andre gruppen skulle se og evaluere. Når de 40 minuttene var ferdige ble det en liten evalueringsrunde med tilbakemeldinger på hva som var bra og hva som kanskje kunne vært gjort annerledes. Deretter var det gruppe 2 sin tur.

Til sist var de aller fleste enige om at dette var en lærerik helg, og samtlige var klare for å fortsette ved neste trenerkurshelg som er 6.-8. Desember 2019.

Forza Thon Hotel idrettsbutikken Gjensidige Kias