Badminton / Nyheter / 2019 / Ny ansatt Prosjektleder i NBF
Sparebankstiftelsen.DNB.png
Bilde hentet fra sparebankstiftelsendnb.no

Ny ansatt Prosjektleder i NBF

Sigurd Roestad, nyansatt prosjektleder for "Flere sammen om de gode opplevelsene", forteller litt om hva prosjektet går ut på samt litt om seg selv. Prosjektet er finansiert av Sparebankstiftelsen DNB.

Hva er Flere sammen om de gode opplevelsene?

Flere sammen om de gode opplevelsene er et prosjekt satt i gang av Norges Badminton Forbund, finansiert av SparebankstiftelsenDNB. Målet med prosjektet er å få flere til å spille badminton i Norge. Vi ønsker å få flere idrettslag til å starte opp en badmintongruppe slik at flere barn og unge får mulighet til å drive med badminton i sitt nærområde. I tillegg til nyoppstartede badmintongrupper, vil midlene også bli brukt til klubbutvikling i klubber som allerede tilbyr badminton som aktivitet. I videreutviklingen av disse klubbene vil et tett samarbeid med lokale skoler være avgjørende for et godt resultat.  

Midlene fra Sparebankstiftelsen har også bidratt til at vi i badmintonforbundet kunne utvikle et digitalt aktivitetslederkurs, som vi aktivt kommer til å bruke som en læringsplattform i prosjektet.

 

Hvem er du?

Jeg heter Sigurd Roestad, 24 år gammel, og kommer fra Lier i Buskerud. Jeg har vært aktiv utøver i fotball, men har i de senere årene fått en forkjærlighet for all idrettsaktivitet. Jeg ser på meg selv som arbeidsflittig og trives med å ha mange baller i lufta.

Jeg er utdannet faglærer i kroppsøving og idrettsfag i tillegg til et år med coaching og ledelse (Utdanning for yngre ledere i idretten).

Jeg kom inn i norsk idrett i forkant av Ungdoms-OL på Lillehammer 2016 og har siden den gang hatt flere roller i idretten, som trener, kursholder og frivillige verv. Denne høsten har jeg også blitt med i Young Change-maker-programmet til IOC, der jeg har fått økonomisk støtte til å starte et prosjekt der jeg ønsker å øke idrettsaktiviteten blant minoritetsjenter. 

 

Hva blir dine arbeidsoppgaver?

Mine oppgaver i badmintonforbundet er blant annet:

·      Kontaktperson for klubber som aktivt vil jobbe mer med rekruttering av nye spillere.

·      Samarbeide med nyoppstartede og allerede eksisterende badmintonklubber for økt rekruttering og klubbutvikling. 

·      Fordele badmintonutstyr som vi har kjøpt for Sparebankstiftelsens midler til skoler og idrettslag.

·      Klubbesøk over hele landet.

 

Hva ser du mest fram til?

Jeg ser mest fram til å bli kjent med det norske badmintonmiljøet. Utenom det ser jeg fram til å følge utviklingen til voksende klubber samt få mer erfaring innen utviklingsarbeid i forbundet. 

 

Vet du om et idrettslag hvor vi kan starte badmintongruppe? 

Kontakt Sigurd: sigurd.roestad@badminton.no 

Forza Thon Gjensidige Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken