Badminton / Nyheter / 2019 / Olympisk Akademi 2019
ImaasIL.NOA19.png
​Andreas Haglund, trener i Imås IL Badminton

Olympisk Akademi 2019

1.-4.august ble årets Olympisk Akademi arrangert i regi av NIF. Både utviklingskonsulent Charlotte og trener i Imås IL Badminton Andreas Haglund deltok. Les mer om Andreas her!

Jeg heter Andreas Haglund og i helgen har jeg vært med på Olympisk Akademi. 

Jeg er 22 år, og er til vanlig trener og styremedlem for Imås IL Badminton, en ganske ny klubb som holder til i Grimstad. Vi er om lag 50 medlemmer, hvor ca. 30 av de er juniorer. Mitt arbeid i klubben består av å organisere treninger, turneringer, dugnader og aktiviteter for barn i alderen 6 til 14 år, samt en del administrativt og det som hører et styre til. 

Da jeg scrollet innom Norges Badminton Forbunds delte link til Olympisk Akademi på Facebook, følte jeg at det var midt i blinken for en del spørsmål og problemstillinger jeg hadde i forbindelse med organisering og ledelse i klubben og på treningene. Etter en enkel fem minutters søknadsprosess, og en liten måneds venting, var jeg tatt ut til å delta på årets Olympiske Akademi på Lillehammer.

Akademi-helgen varte fra torsdag 1.august til søndag 4.august. Programmet var fullpakket både med planlagte sosiale aktiviteter, og gode foredrag. Noen av foredragsholderne var blant annet Svein Graff fra NFF, Michael Eriksson, som er PR-ansvarlig i Helly Hansen, styremedlem i NIF, Sondre Sande Gullord og Charlotte Støelen, utviklingskonsulent i Norges Badminton Forbund. Vi hadde gruppeoppgaver som i hovedsak gikk ut på å diskutere problemstillinger, og hvordan enkelte punkter fra foredragene kunne brukes aktivt i våre egne roller. Foredragene var like relevante enten man deltok som dommer, trener, styremedlem eller hadde andre verv.

Olympisk Akademi har vært veldig lærerikt for meg, både med tanke på det faglige innholdet i presentasjonene og foredragene, men også med tanke på de kontaktene og de nye vennene jeg har fått i løpet av helga. Det var mye fokus på sosialt og gruppearbeid, slik at vi fikk god tid til å lære av hverandre, og diskutere problemstillinger vi har hadde til felles. For meg var det veldig motiverende og lærerikt å møte andre trenere og styremedlemmer på min egen alder. Det var mange som følte på mye av det samme som meg, og det var mange tips å ta med seg hjem igjen til høst-sesongen starter.

Jeg er ikke i tvil om at jeg vil søke om å bli med på Olympisk Akademi til neste år også. Det har vært en utrolig lærerik og ikke minst gøy og sosial langhelg, der både motivasjon og kompetanse har økt betraktelig. Jeg håper virkelig at vi stiller sterkere ifra badmintonmiljøet til neste år.

Ønsker du å lese mer om Olympisk Akademi, se her: 

https://www.idrettsforbundet.no/tema/internasjonalt-arbeid/olympisk-akademi/

Ønsker du å lese mer om kurs, seminar eller andre tilbud i idretten for deg som er ung, se her: https://www.idrettsforbundet.no/tema/utdanning-og-kurs/

Forza Thon Hotel idrettsbutikken Gjensidige Kias