Badminton / Nyheter / 2019 / Trener 1-kurs i Tana
Tana.trener1.19.jpg
Bilde: NBF

Trener 1-kurs i Tana

Helgen 6.-8. September ble det gjennomført den første helgen av trener 1 kurs i Tana, Finnmark Badmintonkrets.

Totalt var det 12 påmeldte deltagere, men grunnet sykdom var det 11 deltagere som deltok. Samtlige aktive klubber i Finnmark var representert (Kirkenes, Båtsfjord, Berlevåg, Tana og Hammerfest).

Kurset startet fredag med spørsmålet «hvorfor har du meldt deg på dette kurset» og «hvordan ser idealtreneren ut»? Det ble gode diskusjoner rundt bodene, og mange gode forslag på hvordan en trener skal fremstå både på trening og turnering. Når vi tok for oss hvordan det går med de ulike klubbene kom det frem at samtlige klubber er i en bølgedal, men at den bølgen er på vei oppover.

Lørdag startet vi med den praktiske delen av kurset, og gjennom mye lek, fotarbeid, teknikk og konkurranser fikk vi trigget konkurranseinstinktet ganske mye. Deltagerne ble delt inn i grupper med ønske om å komme frem til gode samtaler rundt de ulike øvelsene. Det var en måte å jobbe på som ble veldig godt mottatt, og flere fikk en liten «aha» opplevelse når diskusjonen ble varm.

Søndag ble avsluttet med de siste øvelsene på programmet, og vi fikk gjennomført mer av spill-delen.

De fleste som hadde meldt seg på var veldig fornøyde med at NBF klarte å få til et kurs i Finnmark, og det var veldig ønskelig med et type trenerforum eller lignende også ved senere sesonger.

Vi gjennomgikk også at NBF nå er i sluttfasen med et digitalt aktivitetslederkurs. Pilotsiden ble vist, og samtlige var klare for å gjennomføre den digitale delen for å få tilgang til øvelsesbanken og få utvidet kompetansen sin utover det som ble gjennomgått på kurset.

Neste kurshelg er 6.-8. Mars 2020.

Forza Thon Gjensidige Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken