Badminton / Nyheter / 2020 / NM-senior/NM-veka avlyst
Skjermbilde 2020-03-11 kl. 11.30.46.png

NM-senior/NM-veka avlyst

NM senior i badminton, som skulle ha vært en del av NM-veka vinter på Lillehammer 27.-29 mars, er dessverre avlyst.

OPPDATERT INFORMASJON 12.mars

«Til alle arrangører av NM-veka vinter

Norges idrettsforbund er svært lei oss for å meddele at NM-veka vinter er avlyst.

Norges idrettsforbund sender ut følgende pressemelding kl. 13:

 

NM-veka vinter avlyses

NM-veka vinter som skulle avholdes på Lillehammer 25. – 29. mars er avlyst.

- Norges idrettsforbund har hele tiden vært opptatt av å følge rådene til Folkehelseinstituttet og myndighetene knyttet til arrangementer. På grunn av den krevende situasjonen som koronaviruset har skapt i Norge, og den siste utviklingen, ser vi ingen annen løsning enn å avlyse arrangementet. Vi er lei oss for å ikke få gjennomført den første utgaven av NM-veka vinter, men her kommer spørsmålet om liv og helse foran idrett, sier generalsekretær i Norges idrettsforbund, Karen Kvalevåg.

NM-veka er et samarbeid mellom NRK og Norges idrettsforbund med Norsk Tipping som hovedsponsor.

-Det er selvfølgelig trist at arrangementet må avlyses og NRK hadde gledet seg til å formidle den aller første utgaven av NM-veka vinter. Mange har lagt ned mye jobb i planleggingen, men når situasjonen utvikler seg som den gjør oppleves det som helt riktig å avlyse, sier Torbjørn Sarre-Jensen, redaksjonssjef NRK sport.

NM-veka vinter var planlagt som et pilotprosjekt på Lillehammer 25. – 29. mars, og var en del av NM på ski. NRK skulle sende direkte fra NM-veka vinter.  Følgende idretter skulle delta: ake, bob, badminton, curling, hundekjøring, radiostyrt bil, snowcross, langrenn, hopp, kombinert, freeski, randoneé, alpint og telemark.

Kontaktperson NRK: Torbjørn Sarre-Jensen, redaksjonssjef NRK sport, tlf 926 28 070

Kontaktperson NIF: Karen Kvalevåg, Generalsekretær, Norges idrettsforbund, tlf 934 61 571»

------------

Tidligere informasjon 11.mars

Norges idrettsforbund (NIF) har god dialog med norske helsemyndigheter og vurderer koronavirussituasjonen både i Norge og i resten av verden fortløpende. NIF har også opprettet dialog med kommunelegen på Lillehammer, og vil ha tett dialog de kommende ukene.

NIFs fokus er å gjennomføre arrangementer med de råd og retningslinjer som kommer fra helsemyndighetene. NRK og Norges idrettsforbund planlegger at NM-veka skal gjennomføres som normalt.

Norges idrettsforbund følger Folkehelseinstituttets anbefalinger ved arrangement, og er opptatt av å følge myndighetens råd ved planlegging, risikovurderinger og gode smittevernstiltak ved gjennomføring av idrettsarrangementer. Her opplever vi at våre særforbund og øvrige organisasjonsledd allerede gjør en meget god jobb.  

Norges idrettsforbund oppdaterer nettsidene våre løpende, og ber dere følge med her for mer informasjon. Vi vil holde dere løpende informert om NM-veka vinter ved endringer.

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/rad-og-informasjon-til-andre-sektorer-og-yrkesgrupper/anbefalinger-ved--store-arrangementer-knyttet-til-koronasmitte-i-norge/

Forza Thon Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken