Badminton / Nyheter / 2020 / Marina Andrievskaia ansatt som assisterende landslagstrener
Marina Andrievskaia bilde.jpg

Marina Andrievskaia ansatt som assisterende landslagstrener

Bli bedre kjent med Marina, vår nye assisterende landslagstrener.

Marina er 45 år og født og oppvokst i Russland, men hun flyttet til Sverige i 1994 for å bli en enda bedre badmintonspiller. Der var hun profesjonell badmintonspiller i 10 år. Hun har både russisk og svensk statsborgerskap, og snakker og forstår godt svensk, i tillegg til engelsk og russisk.

Som spiller var hun høyt rangert på verdensrankingen i single, og hun deltok i OL for Sverige både i Sydney i 2000 og i Athen i 2004. Hun vant sølvmedalje i single i Europamesterskapet i Glasgow i 2000. I tillegg til dette er huns svensk mester i single 8 ganger, hun er russisk mester i alle 3 kategorier, damesingle, damedouble og mixed-double, og hun har vunnet flere internasjonale Grand Prix turneringer.

God erfaring i å planlegge og tilrettelegge for sportsaktiviteter generelt og badminton spesielt har hun også, både via klubbene hun var medlem av i Sverige, og nå senere via arbeid i Russland etter at hun flyttet tilbake dit. Hun vil starte sitt arbeid her i Norge 1. november. Sportssjef Johnny Askevig har valgt å slutte ved nyttår etter 10 års fremgangsrikt arbeid for NBF, og fra nyttår vil det være landslagstrener Peter Kapetz og assisterende landslagstrener Marina Andrievskaia som først og fremst leder trenings- og konkurranseaktivteten for våre landslagsspillere.

Vi tror Marina vil bli en god tilvekst for norsk badminton og ønsker henne velkommen og lykke til!

Forza Thon Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken