Badminton / Nyheter / 2020 / Unified camp&turnering – Moss 2020
Unified bilde.jpg

Unified camp&turnering – Moss 2020

Helgen 2.-4. oktober ble den 3 badmintonsamlingen for spillere med funksjonsnedsettelser gjennomført i Hoppern idrettshall. Moss badmintonklubb og Norges Badmintonforbund gikk sammen for å kombinere en treningssamling og 2 ulike turneringer for anledningen.

Det var totalt 14 spillere som deltok fra henholdsvis Moss Badmintonklubb, Karmøy Badmintonklubb og Ålesund Badmintonklubb.

Fredagen ble startet med en rolig trening hvor intensjonen var å bli kjent samtidig som vi gjorde noen enkle øvelser både for bein og armer. Klubbene var litt delt inn til å begynne med, men det tok ikke lange tiden før alle spillerne var involverte i de fleste aktivitetene som var laget.

Lørdag var dagen for mer treningsøvelser og en egen turnering for spillerne. Her ble det lagt vekt på at vi skulle gjennomføre så profesjonelt som mulig og alle spillerne ble derfor delt inn i puljer og ble ropt opp til sine kamper hvor det var satt frem dommerstoler til å holde stillingen. Noen av helgens hjelpere satt og hadde kontroll både på resultat og hjelpe til med hvilken side det skulle serves fra.
På kvelden var det middag på Frelsesarmeens Ressurssenter hvor det ble servert god mat etterfulgt av en høytidelig premieutdeling.

Søndag skulle det prøves ut en turneringsform som heter Unified. Dette er et satsingsprosjekt som er opprettet av Special Olympics og går ut på at deltagerne på campen skulle spille sammen med en forelder, søsken eller andre funksjonsfriske spillere. Norges Idrettsforbund har hjulpet til med effekter til hallen og midler for å gjennomføre denne samlingen med Unified sammen med badmintonforbundet. Unified turneringen ble det også lagt opp egne puljer og opprop før hver runde. Her ble kampene spilt på tid med lavterskelregler.
Også denne turneringen ble avsluttet med premieutdeling.

Forza Thon Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken