Badminton / Nyheter / 2021 / - Badminton er ingen hagesport
Lina og Viktor flankert av landslagsspillerne Ludvig Smith-Meyer  og Vegard Rikheim
Lina og Viktor flankert av landslagsspillerne Ludvig Smith-Meyer og Vegard Rikheim

- Badminton er ingen hagesport

- Badminton er ingen hagesport, konstaterte VM-klare Vegard Rikheim da han og landslagsmakker Ludvig Smith-Meyer besøkte Dyrløkkeåsen skole i Drøbak.

VM-klare Vegard Rikheim og landslagsspiller Ludvig Smith-Meyer fikk vist hva badmintonsporten egentlig er da de besøkte Dyrløkkeåsen skole nylig.

- Vi vet at mange forbinder badminton med campingliv og hagesport, og derfor er det både gøy og viktig at vi får kommet litt ut og vist hva dette spillet egentlig dreier seg om, sa landslagsduoen der Vegard foreløpig er hakket hvassere enn Ludvik, og skal spille VM i Spania om få dager.   
 
Viste klasse
Og at badminton har lite til felles med hagesport fikk gutta vist til gangs da de spilte oppvisningskamp i gymtimene til 10.trinn på Dyrløkkeåsen. Det gikk et sus blant de 120 elevene da duoen slo backhand, serve, løft, clear og smash fra alle mulige og umulige situasjoner mens tiendeklassingene satt ringside for å studere teknikkene de har lært, vist i praksis ute på banen.  
Og Gabrielis,  Theodor, Lina, Viktor og de andre elevene var definitivt imponert da de skulle forklare hva de så da Vegard og Ludvig danset rundt på banen med racket.
- Det er jo utrolig kult å se hvor gode de er.  Det går så fort, og de slår så hardt og langt at det nesten ikke skulle være mulig å ta ballen når den kommer over nettet.  En herlig blanding av teknikk, kraft, hurtighet, spenst og presisjon, sa elevene før de fikk prøvd seg litt i spill med landslagsgutta. 
 
Imponert
Og om elevene var imponert av Vegard og Ludvig, var det to landslagsspillere som var like imponert over det de så da elevene viste hva de kunne. 
-  Vi vet jo at badminton er en krevende idrett som det er vanskelig å bli god i uten å trene mye.  Men her var det mange som var gode, og viste ferdigheter både i spill og i ulike øvelser.  Vi var jo litt redde for at elevene i det hele tatt skulle greie å treffe ballen, men mange imponerte oss og viste at de har fulgt godt med i timen når de har hatt badminton på skolen.  
- Så dette var både gøy og inspirerende for oss også, sa gutta etter en hel skoledag med badminton ved Dyrløkkeåsen skole i Drøbak.
 
imagelxc8k.png
Gabrielis fikk prøve seg i double med VM-klare Vegard Rikheim


Landslagsspiller Vegard Rikheim viser lang serve
 
imageb6hp.png
VM-klare Vegard Rikheiom viser Eliane serve
 
image4a8xd.png
Ludvig Smith-Meyer, Gabrielis, Theodor og Vegard Rikheim takker for kampen
Forza Thon Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken