Badminton / Nyheter / 2021 / JYSK deler ut stipend til Helle Sofie
Foto: Team Norway / Kristin Bentdal Larsen
Foto: Team Norway / Kristin Bentdal Larsen

JYSK deler ut stipend til Helle Sofie

Hvert år deler JYSK ut stipendier til tre Paralympiske atleter. Helle Sofie skal JYSK følge på hennes reise mot de Paralympiske sommerlekene i Paris i 2024, og hun vil dermed motta dette stipendet årlig frem til da.

Helle Sofie Sagøy (23 år) fra Klæbu er Norges beste parabadmintonspiller, og hun representerer Kristiansand Badmintonklubb. Hun er født med dysmeli, og mangler nederste del av leggen og foten på høyre fot. Hun bruker derfor protese.

I september i år konkurrerte Helle Sofie i de Paralympiske lekene i Tokyo og kom helt til semi-finale. Nå drømmer hun om medalje i Paris i 2024. Trener Sonja Wåland sier at Helle Sofie har gjort en strålende jobb så langt, og håper at resten av Norge heier på henne fremover. «Helle Sofie er ei flott, positiv jente med mye vilje og drivkraft. Hun inspirerer andre med hennes pågangsmot og positive humør og er opptatt av å være et godt forbilde,» sier Sonja Wåland.

«Dette stipendet er en virkelig fin anerkjennelse som viser at hardt arbeid lønner seg. Dette vil bidra til at jeg kan fortsette utviklingen min som badmintonspiller,» sier Helle Sofie avslutningsvis.

Stipendet er på 25 000kr. 

Tekst hentet fra denne pressemeldingen.


Forza Thon Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken