Badminton / Nyheter / 2021 / Special Olympics World Games 2023
Special Olympics World Games Berlin 2023.jpg

Special Olympics World Games 2023

Denne uken fikk badmintonforbundet den hyggelige beskjeden om at vi er tildelt 1 kvoteplass for herrer i Unified turneringen under Special Olympic World Games Berlin 2023.

Special Olympics er en internasjonal organisasjon og en verdensomspennende idrettsbevegelse for personer med utviklingshemning. Special Olympics Norge drives av Norges Idrettsforbund, og har de siste årene hatt mye fokus på at denne gruppen skal ha et godt tilbud om aktivitet. Både fra klubbene, men også idrettskretsene gjennom det som tidligere het grenseløse idrettsdager og som i dag går under navn som paraidrettsdager og superlekene.

I Norges Badmintonforbund har vi flere klubber som også har vedtatt på sine årsmøter at det skal være et tilbud/satsing. Moss Badmintonklubb og Karmøy Badmintonklubb er de ledende klubbene innenfor denne gruppen og har gjennomført flere samlinger/turneringer de siste årene. Vi ser at også flere klubber begynner å ha egne opplegg for spillere med ulike funksjonsnedsettelser.

Dersom din klubb har spørsmål eller er i planleggingsfasen om å starte en egen para/special gruppe kan dere sende en mail til badminton@badminton.no.

Mer informasjon om plassen vi er tildelt, kommer etter 1. mars 2022.

Forza Thon Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken