Badminton / Nyheter / 2021 / Swedish Youth Games U15
SYG 2021 1.jpg

Swedish Youth Games U15

En liten rapport fra U15 laget som spilte Swedish Youth Games u15 forrige helg.

Deltakerne som representerte Norge i lag og den individuelle turneringen var Marius Sandvær (Herøy), Herman Kålstø (Karmøy), Varun Manikandan (Skrim), Aldrin Nelson (Bergen), Linnea Holmedal (Askøy), Vilma Aasheim-Engen (Frogner), Arathija og Akarija  Anton Reginold (begge Bergen). For noen av spillerne var dette første gang de spilte utenfor Norges grenser. Lagturneringen foregikk i 2 grupper a 3 lag. Vi var i gruppe med et regionslag fra Tyskland og det svenske U15 laget. I lagkampene var det 6 kamper (hs, ds, hd, dd og 2 md) og spillerne kun maks delta i 2 kategorier pr lagkamp. Begge lagkampene endte med tap. En mer taktisk tilnærming kunne endret resultatene, men her skulle alle fra Norge spille like mye. Dagen etter var det plasseringsspill mot nr 3 i den andre puljen, et annet tysk regionslag. Vi hadde nesten uavgjort inne, men tapte begge miksene. Vi gjorde oss ikke bort i noen av kampene, i de aller fleste hang vi godt med og sågar vant vi noen. For noen ble det en brutal virkelighet på det høye og jevne nivået man ikke finner i Norge i denne klassen, men utrolig motiverende så se at det ikke er så langt opp.

Seinere på fredag startet den individuelle turneringen med drøye 50 spillere på guttesiden og knappe 50 spillere på jentesiden, nå med enda flere nasjoner representert, totalt i overkant av 10 nasjoner. Trekningen har ofte noe å si hvor langt en rekker i denne typen turneringer, og noen var mer uheldig enn andre. Marius møtte f.eks. en svenske som tok seg til semifinalen, men fikk inn 17 poeng i begge settene. Herman gikk videre i HS fra runde 1, men tapte mot en dansk E spiller i runde 2. Linnea og Aldrin viste gode tendenser i miksen de spilte i lagturneringen mot Sverige og fortsatte det gode spillet i den individuelle turneringen. De kom seg til runde 3 (1/8 dels finalen), men kom der litt til kort for et dansk E par. Aller best gjorde Aldrin det i hs. Han storspilte og tok seg helt til kvartfinalen (runde 4). I runde 3 slo han ut en sterk dansk E spiller som var seeded som nr 3 i turneringen i 2 strake sett. I kvartfinalen stod en meget sterk og fysisk stor ukrainer på den andre siden. Aldrin kjempet hardt og viste i noen lange ballvekslinger at han hadde bedre kondisjon, men måtte likevel gi tapt i 2 sett mot en spiller som seinere ble nr 2 i turneringen.

Det var utrolig gøy å være med på en turnering i en hall kun tilrettelagt for badminton. En stor opplevelse for alle, både for spillerne og de 4 foreldrene som fulgte gjengen. Vi var alle enige om at dette var en positiv opplevelse og få smake på et høyt nivå utenfor landets grenser. Selv om vi opplevde at det er et gap opp, gjorde vi oss ikke bort og i de aller fleste kampene hang vi godt med. Spillerne fikk kjenne på et nivå der man må være på fra første ball veksling. Den kanskje største lærdommen for spillerne var å oppleve den vinnerviljen motstanderne hadde, ikke bare for å vinne en kamp, men på hver ballveksling. Dette tar de med seg videre og gav mersmak til deltakelse i lignende turneringer.

Forza Thon Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken