Badminton / Nyheter / 2021 / VM eventyr starter med en seier
Foto: Badminton Photo Official
Foto: Badminton Photo Official

VM eventyr starter med en seier

Etter et par dagers forberedelser var det så endelige klart før at klive in på banen og spille første kampen. Motstander bestod av det østeriske paret Birker/Stipsits som ligger på verdensranking 84, en på papiret jevn kamp der østeriske paret nok får anses være en smule favoritter basert på deres ranking.

Torjus/Vegard hadde lagt en klar plan før hvordan de ville spille og gjøre det vanskelig før det østerrikske paret. I en «langsom» hall handlet mye om at ha tålmodighet og ikke gå før hardt på angrep i dårlige posisjoner da det blir enkelt før motstanderne at manøvrere de ut. Vi så også en luke i frambane som vi ønsker at bruke til våre fordel og får et overtak i den delen av bana.

Første sett spiller Torjus/Vegard en veldig fin badminton og lykkes holde planen på et utmerk måte og har derfor føringen i prinsipp hele settet. Tålmodigheten lyser igjennom og Birker/Stipsits er hele tiden et steg bakom. I andre sett følges parene åt litt tettere og østerrikerne flytter fram sine posisjoner og setter en del mere press på Torjus/Vegard. Opp til 11 er det helt tett, men etter det finner Torjus/Vegard en ekstra veksel og får flyttet Birker/Stipsits over hele plan og vinner til slutt settet og der med kampen med sifrene 21-15, 21-17.

En veldig flott kamp av Torjus og Vegard og nå venter vinnerne mellom spaniens Monroy/Pris mot Tysklands 12 seedede par Lamfuss/Seidel. Tyskerne er svært store favoritter og skal normalt sett vinne den kampen rimelig komfortabelt, men det hele avgjøres på onsdag.

Neste kamp blir såldes på torsdag selv om vi per dagens dato ikke ennå vet tidspunkt før kampen.

Foto: Badminton Photo Official

Forza Thon Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken