Badminton / Nyheter / 2022 / Etteromtale VM Jr.
311521374_5833618206677950_3175640454186018851_n.jpg

Etteromtale VM Jr.

Junior VM 2022 i Santander, Spania er over for denne gang og vi sitter igjen med flere gode opplevelser også fra den individuelle turneringen.

Dagene har i tillegg til å spille bestått av å være sosiale både i hallen og utenfor. Det har blitt noen besøk på den lokale Tele pizza samt at vi flere ganger har hatt fellesmiddag og snakket om andre ting enn badminton. Gruppen er den samme som reiste til EM i Serbia tidligere i år, så de var allerede blitt godt kjent. André Høidebraaten kom nedover på fredagen, et par dager før den individuelle turneringen startet og fikk lært spillerne litt å kjenne før alvoret startet for fullt. Han tok dermed over stafettpinnen fra Rune Fjeldheim som hadde påtatt seg ansvaret under VM for lag.

Søndagen før turneringen skulle starte hadde det spanske badmintonforbundet laget en sosial arena for samtlige deltakere i VM. Her møttes både spillere, trenere, linjedommere, dommere, frivillige og andre personer som jobbet med turneringen i den nærliggende parken for å overveie dans fra en lokal dansegruppe fra Santander. Etter litt oppvisning fikk alle muligheten til å danse Maccarena samt flere typer dans som ble startet fra flere ulike land. Det ble servert den lokale retten Paella til rundt 700 personer, og det smakte helt utrolig godt. Deretter hadde de skaffet billetter til en lokal fotballkamp med laget fra Santander. Kampen endte 1-1, men stemningen ble veldig bra når gullvinnerne fra lag VM fikk sin hyllest ute i midtsirkelen i pausen. Dagen ble avsluttet med litt bading på stranda og en god middag.

Turneringen startet på mandag, og under her finner du kort hvordan det gikk med de norske spillerne.

Herresingle

Thomas Barth

Thomas B. (badmintonphoto).jpg
Foto: Badmintonphoto

Her skulle Thomas opp mot Nadeem Dalvi fra England. «Jeg vet han skal bli vanskelig å slå, men jeg holder alle muligheter åpne for seier» sa Thomas før kamp. Dessverre satt ikke spillet i det første settet som ble tapt 9-21. i 2. sett stemte det mer for Thomas, og han spilte helt på høyde med engelskmannen til tider. Dessverre endte det med tap 17-21.

Andreas Holmedal

Andreas (badmintonphoto).jpg
Foto: Badmintonphoto

Andreas sin motstander I single var Fu Chuen Po fra Hong Kong. Andreas fortalte før kamp at hans mål var å spille sitt beste og føle at han ikke kunne gjort det noe bedre når han er ferdig med kampen. Fu Chuen Po var dessverre noen hakk for god for Andreas som til slutt så at stillingen endte 13-21,9-21. Andreas fikk derimot inn en serveretur som han var veldig fornøyd med da motstander ble helt satt ut. Klippet ligger på NBF sin facebookside.

Thomas Grüner Fjeldheim

Thomas F. (badmintonphoto).jpg
Foto: Badmintonphoto

Norge hadde fått tildelt 3 plasser i single grunnet tidligere deltakelse i VM, og den siste plassen ble tildelt Thomas. For å ikke spille singel til vanlig, så var planen å levere så godt mulig, så lenge han klarte og det var tydelig at han tok det på alvor. På stillingen 10-11 i første sett mot italieneren Alessandro Goxxini var det tydelig å se at taktikken om å spille double i singlene fungerte bra. Gozzini var til tider fullstendig utspilt og de la nye planer for hvert slag som Thomas kom med. Dessverre holdt det bare nesten i det første settet, og da var ikke kreftene 100% lenger heller. Thomas tapte 18-21,8-21 i sin single.

Damesingle

Katja Botcharova Ellingsen

Katja (badmintonphoto).jpg
Foto: Badmintonphoto

Trekningen var litt bedre i damesingle hvor Katja skulle møte Heirautea Curet fra Tahiti. I denne kampen hadde Katja full kontroll i det første settet og kruset inn til en 21-9 seier. I det andre settet ble det litt mer nerver og Katja lot Curet komme litt mer inn i kampen. Det holdt ikke for jenta fra Tahiti og Katja kunne strekke hendene i været for en individuell seier i junior VM 2022 med sifferet 21-19 i det andre settet.

Runde to i damesingle var Thamonwan Nithiittikrai fra Thailand. Katja kjempet godt og det var ofte Katja som styrte ballvekslingene, men det var den thailandske jenta som ble for sterkt. Katja sitt single eventyr i VM endte til slutt med et 6-21,13-21 tap.

Kristine Grande Ødegårdstuen

Kristine (badmintonphoto).jpg
Foto: Badmintonphoto

Kristine hadde vært uheldig med trekningen og trukket den useedede Min Seon Kim fra Korea. Hun var bare dager tidligere valgt ut til å spille damesingle i både semifinalen og i finalen av VM for lag, og hun vant begge relativt enkelt. Kristine sitt mål var å ha lange ballvekslinger og kunne avgjøre noen ballvekslinger. Det klarte hun selv om stillingen endte 6-21,4-21 til koreaneren.

Maja Morvik Kragholm:

Maja.JPG

Maja skulle på samme måte som Katja opp mot ei jente fra Tahiti. Maeva Gaillard ble overkjørt til tider i det første sette som Maja vant 21-13. I det neste settet ble det mer nerver som gjorde at Maja ikke klarte å være like suveren. Hun tapte det andre settet 18-21, men når vi gikk over til det avgjørende settet, så lyste det seier av Maja. Hun spilte kontrollert og stødig og til slutt vant hun solid 21-8.

I den andre singlekampen til Maja i VM individuelt var det Na Kyong Park fra Korea som var motstander. Maja var preget av presset og jobbet intenst for å få til sitt eget spill. Selv om motstanderen var klart bedre, så jobbet Maja godt og kjempet tappert inn til et 6-21,2-21 tap.

Herredouble

Thomas Grüner Fjeldheim og Mathias Ji Hong

Mathias og Thomas F. (badmintonphoto).jpg
Foto: Badmintonphoto

Guttene hadde fått en god trekning da de var satt opp til å møte Elias Maublanc og Heiva Yvonet fra Tahiti. Det svingte litt frem og tilbake gjennom hele det første settet, men våre spillere var aldri truet. I andre settet viste de at de hadde mer kontroll enn hva første sett viste og det ble en komfortabel 21-15,21-12 seier.

Kamp 2 var mot Ricky Tang og Otto Xing De Zhao fra Australia. Thomas og Mathias tenkte i forkant at de skulle gå ut og ta kontrollen, og det gjorde de og tok det første settet 21-14. I det andre settet ble det litt mer personlige feil i tillegg til at guttene fra Australia fant litt mer ut hvordan de skulle spille mot våre. Det andre settet ble derfor tapt 10-21. Det var dermed klart for det tredje settet, og det skulle bli det mest spennende. Kampen svingte frem og tilbake, og endte til slutt i omspill. Våre gutter hadde flere matchballer, men dessverre var det guttene fra Australia som trakk det lengste strået med en 27-25 seier.

Andreas Holmedal og Thomas Barth

Andreas og Thomas B..jpg

Andreas og Thomas hadde en tøffere trekning da det sto et par fra Kina på den andre siden av nettet. Xu Hua Yu og Zhu Yi Jun spilte sikkert og hardt. Enkelte av smashene ble så harde at Andreas og Thomas bare måtte se på hverandre og konstatere at «dette blir tøft. De klarte likevel å spille seg til flere poeng, og til slutt viste stillingen 9-21,7-21.

Damedouble

Maja Morvik Kragholm og Stine Skjævesland Pedersen

Maja og Stine.JPG

Maja og Stine skulle gå ut på banen og gjøre så godt de kunne mot de japanske jentene Maya Taguchi og Nao Yamakita. Planen var å spille så godt de kunne samt å ha det gøy. I enkelte av ballvekslingene spilte våre jentet utrolig bra, og de klarte til og med å spille ut det japanske paret med et defensivt slag som man kunne funnet igjen på Youtube. Vi har lagt ut klippet av denne ballvekslingen på NBF sin facebookside. Til slutt var ble stillingen 6-21,6-21.

Kristine Grande Ødegårdstuen og Katja Botcharova Ellingsen

Kristine og Katja.jpg

Det franske damedouble paret Emilie Drouin og Tea Margueritte var 7. seedet i turneringen og på papiret var de klare favoritter. Kristine og Katja lot ikke det skremme de og gikk på banen med 0 respekt for de franske og til tider spilte de også ut de franske spillerne. Kampen endte til slutt med tap 15-21,10-21, men jentene våre var likevel ikke skuffet over egen innsats alt i alt.

Mixdouble

Kristine Grande Ødegårdstuen og Thomas Grüner Fjeldheim

Kristine og Thomas (badmintonphoto).jpg
Foto: Badmintonphoto

Kristine og Thomas skulle igjen møte et par fra Island som i lagkampen. Denne gangen ble det litt rot og mye frem og tilbake da det første settet ble avgjort med en 21-18 seier. I det andre settet løsnet det mer for våre spillere, og dette settet ble vunnet med sifrene 21-8 uten problemer.

I den neste kampen var det et sterkt par fra Danmark som vi skulle forsøke å nedkjempe. De ferske bronsemedalje vinnerne fra junior EM tidligere i år viste hvorfor de fikk nettopp denne valøren og vant 21-7,21-11, men Kristine og Thomas spilte seg til gode sjanser selv om styrkeforholdet var så stort.

Katja Botcharova Ellingsen og Mathias Ji Hong

Katja og Mathias.JPG
Foto: Badmintonphoto

Motstanderne i denne første runden i mix var mot Witchaya Jintamuttha og Patida Srisawat fra Thailand. Det ble mye godt spill og til tider var det våre spillere som var det sterkeste paret. Katja og Mathias spiller aldri mix sammen til vanlig, men til tider virket det som om de ikke hadde gjort annet. Dessverre var de thailandske spillerne til slutt for sterke slik at stillingen til slutt ble 13-21,13-21.

Stine Skjævesland Pedersen og Andreas Holmedal

Andreas og Stine (badmintonphoto).jpg
Foto: Badmintonphoto

Stine og Andreas sine motstandere i mix var Hugo Themas og Marelle Salu fra Estland. Stine og Andreas spiller aldri sammen, og det var vanskelig å komme inn i et godt samspill fra starten av. Etter hvert begynte det å løsne litt, men ti slutt viste tallene at det ble et 13-21,13-21 tap.

Nå som turneringen er overstått, så venter det ulike ting for de forskjellige spillerne. Noen skal hjem til matteoppgaver, mens andre skal rett videre for spill i andre turneringer både nasjonalt og internasjonalt. Uansett var dette en tur som vi alle ser tilbake på med positivt fortegn. For noen av spillerne var dette det siste mesterskapet som junior, og for andre er dette bare begynnelsen. Kvelden før avreise ble det organisert felles middag hvor Katja og Kristine hadde kjøpt inn armbånd til hele gjengen basert på deres personlighet, og dette var den perfekte avslutningen på turen.
Spillerne fikk en oppgave med å beskrive dette mesterskapet med 3 ord, og noen av ordene som kom inn var:

  • Artig / Gøy
  • Kulturmøte
  • Minnerikt / Minneverdig / Minne for livet
  • Stort
  • Lærerikt
  • Motiverende
  • Sosialt

Avslutningsbilde.jpg

Forza Thon Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken