Badminton / Nyheter / 2022 / Helle Sofie Sagøy verdensmester 2022
IMG_0036.jpg

Helle Sofie Sagøy verdensmester 2022

I dagens damesinglefinale møtte Helle hjemmehåpet Haruka Fujino, og etter 3 sett gikk Helle seirende ut av dysten med den japanske jenta.

Helle rykket kraftig fra allerede fra stillingen 2-2 i første sett gikk hun rett opp til 8-2 før Haruka igjen klarte å vinne en ballveksling, men så tok Hellekommandoen igjen og gikk til første pausen med hele 11-3. Haruka kjempet tappert, men Helle fortsatte å dra i fra, og første settet ble egentlig ikke så spennende, Helle vant settet hele 21-9.

Den japanske jenta kom mye bedre i gang i 2 sett, og fra stillingen 5-5 var det hun som begynte å dra litt i fra Helle. Helle spiller dette settet på den siden som har medvind som fører til noe mer stang ut på linjene, samt det er noe mer nerver hos Helle. Det ble aldri veldig mange poeng differanse, men Helle kom under 9-11 ved pause. Selv om hun klarte flere ganger å komme kun 1 poeng bak kom Helle aldri i kapp med japaneren i det andre settet, og Haruka vant det andre settet 21-19.  

Helle virket litt nervøs helt i starten på avgjørende sett, men fra stillingen 2-4 så satte hun inn et rykk på samme måte som i første sett, og kom foran både med 8-4 og deretter med 11-7, så Helle gikk inn i siste pausen med en liten margin, men det var tydelig at Sonja var veldig klar på at det ikke var rom for å slappe noe av, og etter hvilen var det tydelig at Helle klarte å holde fokuset og presset oppe. Haruka var aldri i nærheten av å matche Helle’s spill, og Helle rykket ytterligere i fra. Etter siste hvilen klarte Haruka kun å vinne 3 ballvekslinger, og Helle kunne spille sette hjem med hele 21-10.

Kampen var nok tettere enn tallene i første og tredje sett kan gi inntrykk av, men Helle klarte å holde ett veldig høyt tempo og press på motstanderen i begge de settene, og derfor kom Haruka egentlig aldri til mange gode sjanser.

Helle er veldig fornøyd med å klare og spille avslappet og uten den nervøsiteten som hun kjente på under Paralympics, i tillegg vider hun at hun har tatt flere steg oppover og holder nå et høyere nivå. Hun sier at det er en blandende følelse av glede og lettelse etter seieren og dette verdensmesterskapet, og at det er gøy å se at treningsarbeidet hun legger ned fungerer og gir resultater. 

Etter seieren har det vært en hektisk dag med blant annet dopingkontroll og premieutdeling som tok lang tid. Nå gleder hun seg til å lande litt etter mesterskapet, ringe hjem til familie og venner - og ikke minst få i seg mat! 

Vi er stolte av prestasjonene til Helle og teamet i verdensmesterskapet, og gratulerer med strålende resultater.
 
image93t3g.png IMG_0033.jpg IMG_0034.jpg IMG_0035.jpg
 
Forza Thon Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken