Badminton / Nyheter / 2022 / Helle Sofie til semifinale i VM
309482466_630952842060635_4889739995981076511_n.jpg

Helle Sofie til semifinale i VM

Helle Sofie Sagøy har tatt seg til semifinale i årets VM som avholdes i Tokyo, Japan. Her kommer en liten recap fra mesterskapet så langt.

Dag 1: Turneringen startet for Helle på tirsdag, hvor hun spilte en singel og en mix. Helle er 2.seedet i singel og fikk en relativt god trekning. Første singel var tidlig på dagen og ble vunnet 21-4/21-6 mot Carie fra New Zealand, en overbevisende seier med godt spill og fokus fra Helle. Hele dagen ble tilbrakt i hallen, hvor vi også spiser lunsj hver dag. Her fikk vi hvilt godt mellom kampene, sett litt serie, og analysert neste motstander. Samme kveld var første mix som dessverre endte med tap 21-14/21-16 mot et par fra vertslandet Japan. Vi var ikke tilbake på hotellet før klokken 22, og gikk raskt ut for å få oss noe kveldsmat.

Dag 2: Dag to var omtrent helt lik som dag 1. Vi spiste en god frokost på hotellet før vi tok bussen til hallen. Vi starter alltid med å legge en god kampplan, før vi går videre til oppvarmingshallen. I dag kjørte vi en kombinasjon av oppvarming/treningsøkt, da vi etter analysene visste at det ville bli en lett kamp for Helle. Første kamp for dagen var mot Vienna fra Sambia, og ble vunnet 21-0/21-2. Selv om motstanden ikke var det vi hadde håpet på er vi fornøyd med at Helle klarer å holde fokus oppe og ikke «surre» det til med enkle feil eller miste fokus. Etter kampen spiste vi i hallen, hvor de hver dag serverer supergod lunsj. Resten av dagen ble brukt til avslapning og en gåtur i området rundt hallen, før vi gjorde forberedelsene til mixkampen kl. 20.00. Dagens mix var mot et par fra Uganda og ble vunnet 21-6/21-1. Igjen var vi sent tilbake på hotellet, og trøtte etter en lang dag i hallen. Dagen endte med takeaway-pasta på rommet for å få oss nok søvn til morgendagen!

Dag 3: I dag hadde Helle to tidlige kamper, så dagen startet med frokost 06.30 for å rekke bussen som gikk 07.15 til hallen. Vi startet igjen med en god og lang oppvarming før helle sin første singelkamp mot Milena fra Frankrike. Igjen en overbevisende prestajson, og Helle vinner 21-5/21-9 og blir med det også puljevinner og går rett til kvartfinalen! Noen timer senere spilte Helle og Richard mix mot et par fra india, dette var siste mulighet til å gå videre fra puljen. Dessverre ble det indiske paret litt for sterke, og kampen ender med tap. Etter kampen ble det spist lunsj i hallen før vi tok turen tilbake til hotellet for avslapning, analyser og en spasertur før middag.

Dag 4: Kvartfinaledag! Helle fikk en trekning hun var svært fornøyd med for sluttspillet, og er på samme side som to franskmenn og ei fra Tyrkia. Kvartfinalen ble spilt klokken 15 mot Lenaige fra Frankrike. Igjen en god kamp av Helle hvor hun hadde god kontroll og vinner 21-12/21-8. Selv var Helle svært fornøyd, og syns hun spiller smart og jobber godt gjennom kampen. Noe mer nervøsitet enn tidligere kamper, men håndterer dette bra. Resten av dagen ble brukt til å analysere morgendagens motstander, se noen kamper i hallen og spise middag i nærheten av hotellet.

I morgen, lørdag, spilles semifinalen mot Faustine fra Frankrike klokken 12.45 (04.45 norsk tid). En spiller som på papiret er en del bedre enn motstanden vi har hatt til nå. Kampplanen er klar og Helle gleder seg til å gå på banen og kjempe for en finaleplass!

Følg kampen her: https://www.youtube.com/channel/UCsLrhseOExbWWNf8HzCjtRg/streams

Vi ønsker Helle og resten av teamet lykke til i semifinalen!

Forza Thon Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken