Badminton / Nyheter / 2022 / Helle til finale!
Foto: NIF / Kristin Bentdal Larsen
Foto: NIF / Kristin Bentdal Larsen

Helle til finale!

Helle vant dagens semifinale mot franske Faustine Noel i 2 strake sett, og er dermed klar for morgendagens finale i damesingle.

Helle startet bra i første sett, og dro sakte men sikkert fra motstanderen frem mot første pausen hvor Helle ledet 11-6.

Etter hvilen ble det noen tette ballvekslinger og serven gikk frem og tilbake noen ganger før Helle virkelig klarte å sette inn et støt og vant hele 9 poeng på rad, og dermed første sett hele 21-7.

Andre sett ble en langt tettere affære, og spillet bølget frem og tilbake, sjeldent at noen av spillerne klarte å få mer enn 2 poengs ledelse før motstanderen utjevnet stillingen. Spillerne gikk til pause på stillingen 11-10 til Helle.

Sette fortsatte å være både tett og velspilt, og helt til 15 – 15 var det helt jevnt spillemessig, men så klarte Helle å få en luke til 18 – 15 som den franske jenta ikke klarte å spise inn, og Helle spilte seg inn til seier 21 – 17.

I morgendagens finale er det hjemmehåpet Haruka Fujino som er motstander etter at hun klarte å slå sin Indonesiske motstander i 3 sett i den andre semifinalen.

Finalespillet starter kl 10 lokal tid her i Tokyo som jo er kl 02.00 i Norge, og Helles kamp er nr.7. Dette betyr at finalekampen til Helle er ca kl.06.00 norsk tid.

Banen hun skal spille på er bane 2, og streames her: https://www.youtube.com/channel/UCsLrhseOExbWWNf8HzCjtRg/streams

Vi ønsker Helle og teamet masse lykke til i morgen, og gleder oss til å se og heie under finalen!

Forza Thon Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken