Badminton / Nyheter / 2022 / Klare for EM 2022
Skjermbilde 2022-04-26 kl. 00.06.09.png

Klare for EM 2022

Norge stiller med en stor tropp til årets Europamesterskap med utøvere i 4 av 5 kategorier, og er klare for første kampdag i morgen.

I morgen starter kampene for de norske utøverne. Det har vært en god oppkjøring til årets EM med trening og videoanalyse i forkant. Vi har tatt en prat med utøverne: 

Mixparet Carl Christian Mork og Solvår Flåten Jørgensen er først ut i morgen der de møter et par fra Bulgaria. Det norske mixparet har trent godt på oppvarmingsbanene og i hovedhallen. 

I starten var det utfordrende å spille med de ballene vi hadde med, deretter byttet vi til konkurranseballer og da fungerte det mye bedre med spillet. Det ble lettere å kontrollere dem, forteller Carl Christian Mork. Han legger også til at det blir spennende med lyssettingen i selve konkurransen, da denne har endret seg fra trening. 

Motstanderne er et yngre par fra Bulgaria, de spiller en litt utradisjonell mix, sier Carl Christian Mork. Dette er et ukjent par for det norske mixparet, men de har gjort jobben i forkant med videoanalyse av tidligere kamper spilt av det bulgarske paret. 

Vi ser frem til kampen, avslutter Carl Christian Mork med. 

Markus Barth stiller i herresingle, og har brukt dagene i forkant av mesterskapet på å trene i oppvarmingshallen og i hovedhallen. 

I dag har jeg trent, sett på kamper, og sett motstanderen spille live, sier Markus Barth. 

Markus sier seg enig med Carl i at det var noe utfordrende med ballene, men er komfortabel før morgendagens kamp. 

Markus møter en utøver fra Slovakia. Jeg har sett han mye, men aldri spilt mot han før. Jeg vet godt hvem han er, sier Markus Barth. Motstanderen kan beskrives som høy, stor og sterk, men Markus er klar for kampen og gleder seg.  

En liten fun fact om Markus: Jeg knyter skoene alltid to ganger før kamp. 

Den siste kampen for dagen spilles av det norske herredoubleparet Torjus Flåtten og Vegard Rikheim. 

Doubleparet sier følgende om oppkjøringen: Treningene har vært bra, spilt oss godt inn i hallen og vi føler oss klare til kampen. Vi har hatt videoanalyse av motstanderne fra Estland. Disse er rutinerte og vi har spilt flere av de samme turneringene, men har ikke spilt mot dem før. 

Avslutningsvis legger doubleparet til at de er sykt gira, og at de har lagt en god plan for gjennomføringen av den viktige kampen som står om kvartfinaleplass. 

I tillegg kan vi legge til at Javier Bish, som er hovedtrener i Bergen Badmintonklubb, har tatt turen til hjembyen Madrid for å hjelpe de norske utøverne i mesterskapet i samarbeid med landslagstrener Peter Kapetz.

Kampene vil livestreames av Badminton Europe TV, i tillegg vil vi oppdatere underveis i mesterskapet her.

Vi kan legge til at Emilie Hamang dessverre var nødt til å trekke seg fra mesterskapet grunnet skade.

Damedoubleparet vårt Marie Christensen og Aimee Hong spiller først onsdag ettersom motstanderen har trukket seg og derfor vinner på walkover. 

Vi ønsker alle våre spillere lykke til i mesterskapet!

Forza Thon Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken