Badminton / Nyheter / 2022 / Landslotteriet 2022
IMG_4333.jpg

Landslotteriet 2022

Årets Landslotteri for klubbene og Norges Badmintonforbund blir ganske annerledes enn hva som har vært gjort tidligere. Faktisk blir NBF en pioner sammen med klubbene som den første landsdekkende organisasjonen som har fått godkjent et elektronisk lotteri.

Landslotteriet har kanskje ikke vært den morsomste forpliktelsen for klubbene, men klubbene har senest på Forbundstinget i juni 2022 vedtatt at det skal gjennomføres. Grunnet økonomien i forbundet så er årets lotteri svært viktig i forhold til den aktiviteten vi sammen kan skape, spesielt i forhold til tilbud til de beste spillerne fra U13 og opp til seniorklassen. Vi håper at de endringer som er gjort vil gjøre oppgaven enklere for klubbene, slik at både klubbene og NBF får inn mer penger. Som vanlig går 50% til klubbene og 50% til NBF. Klubbene har i utgangspunktet ingen kostnader ved lotteriet, så alt av kostnader dekkes av NBF, under forutsetning av at klubben selger minimum halvparten av de tildelte lodd.

Mange klubber har klaget over loddbøker fordi det er vanskelig å holde kontroll på antall solgte lodd (mange loddbøker kommer tilbake til den som organiserer dette i klubben halv solgt), og mange av medlemmene liker ikke å gå på dør for å selge lodd. På toppen av det hele er det færre og færre som har kontanter hjemme så det gjør også salget vanskeligere.

Årets lotteri fjerner mange av disse utfordringene, og vi håper at nyvinningen skal gjøre det enklere for klubbene å selge de loddene de får tildelt, og tjene mer penger. Men lodd selger seg ikke av seg selv, så det må gjøres en innsats.

Hvordan er den nye løsningen:

imagespzak.png

Man klikker seg inn på
www.badminton-norge.no,

(Eller benytter vedlagte QR kode for å hoppe over dette steget.)
og kommer inn på en forside hvor lotteriet er beskrevet, man ser gevinst listen, og man kan klikke seg inn for å kjøpe lodd.

På den neste siden velger man hvor mange lodd man vil kjøpe fra nedtrekks menyen, og klikker så på Kjøp knappen.

image003.jpg

Når man klikker på Kjøp knappen så får man opp en side hvor man må fylle ut Navn, telefonnummer/mobil, epost og hvilken klubb man støtter, og til slutt velge hvor mange lodd man ønsker å kjøpe. Hvert lodd vil koste kr 50,- så det antallet lodd klubben får tildelt er en god del lavere enn ved tidligere lotterier. Tildelte lodd er basert på innrapporterte antall medlemmer fra siste registrering.

Betalingsløsningen er sikret gjennom Nets som er Norges største på banktransaksjoner, så dette er helt sikkert for brukerne.

image004.jpg

Når du klikker på Fullfør kjøp så blir man tatt inn i betalingsportalen, og gjennomfører kjøpet som en hvilken som helst annen netthandel. Vanlige bankkort (ikke kredittkort) samt Vipps kan benyttes. De som kjøper lodd vil raskt få tilbakemelding om kjøpet, både på skjermen og i form av epost, SMS er også mulig, men det gir en ekstra kostnad og det er enklere for den som kjøper å ha oversikten i en epost. I denne informasjonen fremgår det hvilke loddnummer man har fått, man får se bilde av loddseddel med loddnummer på. Trekningen av lotteriet vil finne sted hos Lotteritilsynet den 3. februar 2023, og vinnerne annonseres på NBF’s hjemmesider den 6. februar, vinnerne vil i tillegg få direkte beskjed.

Klubbene kan enkelt markedsføre lotteriet til medlemmer, familie og støttespillere gjennom epost og sosiale medier, og medlemmene kan selv markedsføre dette via epost eller sine sosiale mediekanaler til sine familier og nettverk, men selv om det er blitt enklere enn å gå rundt med loddbøker så selger ikke loddene seg selv, så det må gjøres en innsats. Send linken eller den vedlagte QR-koden ut til alle som kan tenkes å støtte akkurat din klubb, og så må det følges opp.

Det er også mulig for klubber som ser en mulighet til å tjene mer penger å selge flere lodd enn det som er tildelt, systemet vil løpende tildele loddnummer etter hvert som det foretas kjøp. 

Ved salg av alle sine tildelte lodd så får klubben halvparten av den totale salgssummen utbetalt fra NBF, så dersom en klubb med 100 tildelte lodd selger 100 lodd så sitter klubben igjen med kr 2.500.

Dersom klubben selger færre en tildelte lodd men flere enn halvparten så beholder NBF summen for halvparten av tildelte lodd, mens resten utbetales til klubben, i eksempelet over vil en klubb med 100 tildelte lodd som selger 75 motta kr 1.250

Selges kun halvparten av tildelte lodd vil det ikke bli noen utbetaling fra NBF, og dersom det selges mindre enn halvparten vil klubben bli fakturert for NBF’s andel som mangler.

Link til lotteri side: www.badminton-norge.no

QR-Kode som kan sendes ut og som bringer deg direkte inn på siden for valg av antall lodd (hopper forbi forsiden)

image005.jpg

Lodd selges i perioden 14. november 2022 til 31. januar 2023

Dersom det er noen spørsmål rundt lotteriet, eller noe som er uklart i forhold til kjøpsprosessen så vær snill og ring og spør, enten til:

Generalsekretær Espen Larsen 930 38 999, eller til
President Michael Fyrie-Dahl 982 96 260

Lykke til med salget!

Forza Thon Stiftelsen VI