Badminton / Nyheter / 2022 / Norwegian International 2022

Norwegian International 2022

Norwegian International 2022 er endelig tilbake. Etter 2 år med pandemi er vi igjen klare for å invitere spillere fra hele verden til Sandefjord for å spille turnering igjen. Sandefjord Badmintonklubb har med hjelp fra NBF laget en flott arena for god badminton gjennom denne november helgen.

Torsdag startet kvalifiseringen og her var det flere norske spillere i aksjon. Under finner du litt om hver av de norske spillerne.

imagedw7pc.png

Markus Barth:

Markus var den eneste norske spilleren som klarte å spille seg inn i hovedturneringen denne gangen. Markus var 3. seedet i kvalifiseringen, og trengte dermed ikke å spille den første runden slik mange av de andre norske.

I den første kampen var det Jonathan Dresp fra Tyskland som var motstander. Her spilte Markus kontrollert og tok en enkel seier 21-14, 21-16.

Kvalifiseringsfinalen ble spilt mot Rasmus Careø Christensen som allerede hadde slått ut 2 andre nordmenn. Markus kjempet godt og dro i land det første settet 23-21, mens han i det andre settet tapte 17-21. Det varr dermed klart for det avgjørende settet, og her viste Markus at han har noe i hovedturneringen å gjøre. Han holdt seedingen sin og med seier 21-11 i det siste settet er han klar for hovedturneringen som spiller fra fredag.


Danila Gataulin.jpg

Danila Gataulin:

Danila startet i første runde mot polske Lukasz Cimosz. Første settet bar kanskje litt preg av at Danila måtte spille seg inn da settet ble tapt 9-21. Danila reiste seg derimot igjen og vant de to neste settene med sifrene 21-14, 21-18.

Runde 2 ble også en jevn og spennende kamp. Det var tydelig at kreftene begynte å avta mot slutten av tredje sett, men Danila klarte likevel å sette spikeren i kista med seier 21-16, 16-21, 21-19 mot engelske Michael Pang i en kamp som varte i 48 minutter.

Siste kamp for Danila denne dagen var kvalifiseringsfinalen mot Mads Thøgersen fra Danmark. Danske var 2. seedet i kvalifiseringen, og med 2 tette kamper i beina klarte ikke Danila å hamle opp med den store dansken. Kampen ble derfor tapt 12-8, 8-21.

Mads Marum:

Rasmus Careø Christensen fra Danmark var motstander for Mads sin første NIC kamp. Mads kjempet godt og var til tider helt på høyde med dansken. Til slutt endte det likevel med tap 17-21, 20-22.

Andreas Roksvaag:

Andreas sin kamp i kvalifiseringen endte dessverre også med tap. Han skulle opp mot samme danske Rasmus Careø Christensen som tidligere hadde vunnet over Mads Marum. Danske viste seg igjen for sterk med godt spill mot en nordmann og dermed ble det tap 9-21, 12-21 for Andreas.


Carl Christian Møller:

Carl Christian skulle i sin kamp opp mot Andrei Don fra Ukraina. De to første settene var et klart tegn på at de var like tilnærmet like gode da det ble 21-13, 13-21. I det avgjørende settet klarte likevel Carl Christian å holde hodet mest kaldt, og med det norske publikummet i rygget kjempet han seg til seier 21-19.

I den neste runden var motstanderen Heng Lin Ngan fra England. Her var det et større skille mellom spillerne, og Carl Christian endte til slutt med et 9-21, 7-21 tap.


Thomas Barth:

Thomas møtte svenske Andre Irpola i sin første runde av Norwegian International. Kampen ble jevn, men Thomas klarte å spille seg sikkert inn til en 21-17, 21-17 seier over naboen fra øst.

I runde 2 var det norske Mattias Xu som sto på den andre siden av nettet. Disse to spillerne har hatt flere kamper mot hverandre i norske turneringer, men til slutt var det Mattias som trakk det lengste strået og dermed ble det tap 18-21, 17-21 for Thomas.


Mattias Xu.jpg

Mattias Xu:

Etter seieren over Thomas Barth var det 4. seedet Bruno Carvalho fra Portugal som var neste motstander. Første sette ble veldig jevnt, men endte til slutt med 21-23 tap for Mattias. I det andre settet var det litt mer forskjell selv om spillet til Mattias til tider var veldig godt. Likvel ble det tap 16-21 i det andre settet.


Jørgen Rosenlund:

Filip Karlborg fra Sverige var motstander i første kamp for Jørgen. I det første settet satt lite for Jørgen og det endte med tap 9-21. i det andre settet var det mer som stemte for Jørgen, og han presset svensken mer enn i første. Dette hjalp dessverre ikke helt inn, og det andre settet ble tapt 17-21.


FREDAG

Fredag 11. november startet hovedturneringen og vi hadde flere norske i spill også denne dagen.

Mixdouble:

Aimee og Fredrik.jpg

Aimee Hong og Fredrik Kristensen:

Dagen startet med mixdouble, og det var Aimee og Fredrik som spilte den første runden for dagen. Kampen svingte hele tiden, og det var til tider veldig godt spill fra våre norske spillere. Dessverre viste motstanderne Moya Ryan og Joshua Magee fra Irland seg for sterke og dermed ble det tap 21-17, 19-21, 15-21 for Aimee og Fredrik.

imagecrt6j.png

Marie Mørk og Mads Marum:

Marie og Mads spilte også mix i den første runden. Deres motstandere var Irina Amalie Andersen og Jonas Jæger fra Danmark. Også denne mixdouble kampen var jevn, men til slutt var de danske spillerne som kunne strekke hendene i været med en 21-17, 21-19 seier.

Julie og Jonas 2.jpg

Julie Abusdal og Jonas Østhassel:

Igjen var det det irske paret, Moya Ryan og Joshua Magee som sto på den andre siden av nettet for noen av våre spillere. Igjen ble det en triller av en kamp, og til slutt var det våre spillere som kunne juble for seier 14-21, 21-19, 21-18. Julie og Jonas er dermed klare for spill i lørdagens kvartfinale hvor de skal møte 1. seedet Andjela Vitman og Mihajlo Tomic fra Serbia.

IMG_8144.jpg

Marie Christensen og Mathias Ji Hong:

Marie og Mathias sto over den første runden i mix, og de skulle få bryne seg på det danske paret Irina Amalie Andersen og Jonas Jæger som tidligere hadde slått ut Marie og Mads. Det ble heller ikke en enkelt kamp for Marie og Mathias, og til slutt viste stillingen at det ble tap 14-21, 11-21.

Damedouble:

Julie Abusdal og Marie Mørk:

I årets turnering var det få par i damedouble, men et av disse var Julie Abusdal og Marie Mørk. Her ble det tap i første kamp mot et sterkt svensk par som besto av Fiona Hallberg og Romina Olyaee og sifrene til slutt viste 12-21, 9-21.

Marie Christensen og Aimee Hong:

Det var allerede få par i damedouble, og når motstanderne Keisha Fatimah Az Zahhra og Era Maftuha ikke møtte opp til sin kamp, så var det en enkel walkover seier for Mare og Aimee som betyr at de også er klare for kvartfinale på lørdag. Her er det Chang Ching Hui og Yang Ching Tun fra Chinese Taipei som står på andre siden av nettet.

Damesingle:

Vi hadde med hele 3 spillere inn i hovedturneringen i damesingle, men trekningen var ikke helt ideell for 2 av våre jenter.

Frida Løvheim Bjørvik:

Frida skulle opp mot Riko Gunji fra Japan som var 2. seedet. Den japanske jenta er rangert som nummer 55 i verden, og dette ble for mange hakk for mye for Frida som endte med et 3-21, 1-21 tap.

Marie Mørk.jpg

Marie Mørk:

Også Marie skulle få tøff motstand fra en av de japanske jentene. Rangert som nummer 68 i verden Natsuki Nidaira var 6. seedet i Norwegian International, og Marie fikk ikke helt til sitt eget spill. Det endte med tap 3-21, 7-21.

Emilie Hamang.jpg

Emilie Hamang:

Emilie hadde fått Kate Frost fra Irland som motstander i sin første kamp. Dette var en veldig tatt kamp som dessverre endte med tap 22-24 i det første settet. På stillingen 16-17 i det andre settet ble Emilie skadet og måtte dessverre trekke seg fra kampen og dermed turneringen.

Herresingle:

Markus Barth var den eneste i herresingle som var med inn i hovedturneringen. Han hadde spilt seg inn via kvalifiseringen, og skulle fredag opp mot engelske Johnnie Torjussen. Dessverre ble engelskmannen for mange hakk for god, og Markus tapte 8-21, 9-21.

Herredouble:

Mattias Xu og Alexander Pedersen, Danmark:

Mattias og Alexander bor begge i Danmark og spilte sammen i Norwegian International for å måle krefter på både hjemme- og bortebane. De møtte det svenske paret Jesper Borgstedt og Oscar Reuterhall. Gutta spilte veldig godt og vant det første settet 21-19. Likevel var det svenskene som skulle trekke det lengste strået og til slutt ble det tap for vår(e) 19-21, 15-21 i de siste 2 settene.

Mads og Jonas.jpg

Mads Marum og Jonas Østhassel:

Mads og Jonas kom seg direkte inn i hovedturneringen da et annet par trakk seg og da Mads og Jonas var 1. seedet i kvalifiseringen overtok de plassen. Det hadde de norske guttene tenkt å utnytte og satte i gang med godt trykk fra start, men det endte med 17-21 i første sett. Sett nummer 2 ble en neglebiter for alle som satt og så på. Kampen svingte frem og tilbake gjennom hele settet, og begge sider hadde flere muligheter til å avgjøre settet. Dessverre ble våre gutter som gikk av banen med tap etter at stillingen viste 29-30.

Torjus og Vegard.jpg

Torjus Flåtten og Vegard Rikheim:

Torjus og Vegard var 2. seedet i turneringen og sto dermed over første runde. Deres første kamp for dagen var også en av de siste kampene for dagen og ble derfor startet litt over klokken 21.00. På den andre siden av nettet sto Chen Zhi Ray og Lu Chen fra Chinese Taipei. I det første settet spilte Torjus og Vegard helt på høyde med spillerne fra Taipei, men på stillingen 19-19 stoppet det dessverre for våre gutter og 1. sett ble tapt 19-21. I det andre settet var det flere ting som ikke stemte, og det endte her med et klart tap 9-21.

Torjus og Vegard 2.jpg


LØRDAG

image44xo.png

Julie Abusdal og Jonas Østhassel var de eneste igjen i mixdouble fra Norge når kvartfinalene skulle starte på lørdag. Flere tilreisende hadde møtt opp i hallen for å få med seg kampen, men på den andre siden av nettet sto 1. seedet Andjela Vitman og Mihajlo Tomic fra Serbia. Spillet stemte ikke helt til å begynne med for de norske, og mot et så sterkt par straffet det seg fra første stund. Paret fra Serbia kunne til slutt gå av banen med en komfortabel 21-8. 13-21 seier over våre to. Jonas har kun spilt i Norwegian International 1 gang tidligere før pandemien, men for Julie var dette hennes debut. Det er derfor ikke sikkert at dette var siste gangen vi fikk se de i en kvartfinale.

DSC04578.jpg

Marie Christensen og Aimee Hong var det eneste paret i damedouble som spilte på lørdag. Med WO seier i sin første kamp, så var det duket for et par som skulle vise hva de var gode for når de skulle opp mot Chang Ching Hui og Yang Ching Tun fra Chinese Taipei. Jentene virket å ha litt startvansker, og det satt ikke helt i det første settet som ble tapt 10-21. I det andre setter derimot var de mer aggresive og skulle kjempe for en plass i semifinalen. Settet svingte frem og tilbake, men dessverre var det jentene fra Chinese Taipei som klarte å dra også det andre settet i land med 21-18.

Dermed var alle de norske spillerne ute og det var opp til de andre skandinaviske og europeiske spillerne til å prøve å vinne over de asiatiske spillerne.

Spillerne fra Japan og Taipei har brukt dagene til trening i jotunhallen før de neste uke reiser til Irland for en ny turnering, men som her er i kategorien «Challenge» (hakket over Norwegian International).

Her har vi med flere norske spillere, og deres trekning finner du her - https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=7FF9D3D9-EFE5-48A2-A317-9298B948AE62

Forza Thon Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken