Badminton / Nyheter / 2022 / Oppsummering av EM i Ljubljana
Jim Ronny Andersen og Helene Abusdal
Jim Ronny Andersen og Helene Abusdal

Oppsummering av EM i Ljubljana

Det er gledelig at antall kvinnelige deltakere på veteranmesterskapene stadig øker og i Ljubljana var det syv kvinner og 12 menn som deltok. Mesterskapet gikk over seks dager, fra søndag 7. til lørdag 13. august.

Finaledagen startet med seier til Helene Abusdal og Jim Ronny Andersen (Kristiansand) i en velspilt finale i MX40+, hvor det norske paret var klart bedre enn sine tyske motstandere. Suksessen fortsatte i finalen i HS55+, hvor Geir Storvik (Bærum) hadde god kontroll i første sett mot danske Martin Quist Olesen. Andre sett ble jevnt og spennende, men Geir dro seieren velfortjent i land med sifrene 21/12 og 21/19. Kort tid etter singelen var det klart for doublefinale i HD55+, hvor Geir spilte med Henrik Madsen fra Danmark. Geir og Henrik slo svenskene på den andre siden av nettet med 21/12 og 21/19, til stor jubel på tribunen.

I tillegg til de tre gullene fikk Helene og Jim hver sin bronse i henholdsvis DS40+ og HD45+. Dette er det beste mesterskapet som har vært gjennomført for Norges del. Sist vi klarte fem medaljer var i Dundalk i 2012, hvor resultatet var 2 sølv og tre bronse.

I tillegg til at vi tar en rekke medaljer, så er det mange norske spillere som vinner enkeltkamper og andre igjen tar med seg gode spilleropplevelser. Samholdet i den norske troppen er svært godt. Spillerne trener sammen på tvers av aldersklasser, benytter hverandre som coach, arrangerer felles middager og sightseeing. Stemningen på den norske delen av tribunen er høy og vi mener selv at vi ville vunnet tilskuerprisen, dersom denne hadde eksistert.

I den norske troppen er det plass til mange og vi vil gjerne bli flere. Neste mesterskap til Nordisk Mesterskap. Ta kontakt med Veteranutvalget dersom du vil vite mer.

image5uqv.png
Geir Storvik og hans makker Henrik Madsen fra Danmark

Jim Ronny Andersen og hans makker Esben Kæmpegaard fra Danmark.jpg
Jim Ronny Andersen og hans makker Esben Kæmpegaard fra Danmark

imagefv4au.png
Helene Abusdal

Forza Thon Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken