Badminton / Nyheter / 2023 / Åpningsseremoni Special Olympics 2023
Foto: Special Olympics Europe Eurasia
Foto: Special Olympics Europe Eurasia

Åpningsseremoni Special Olympics 2023

Åpningsseremoni og første trening i Berlin

Nå er Special Olympics offisielt åpnet, og det med et helt utrolig show på Olympiastadion.

Men før hele dette showet måtte det selvfølgelig trenes litt i hallen vi skal konkurrere i. Vi hadde fått tildelt 1 time, og den viste seg å være tils tor nytte for å bli vant til forholdene i hallen. Varmen, lyset og hele atmosfæren var mye å ta inn over seg på en gang. Vi fikk gjennomført en god økt med ulike øvelser og noe spill og er nå klar for å ta fatt på divisjonering de neste 3 dagene.

 

 

Åpningsseremonien ble en opplevelse av de sjeldne. Den gode stemningen startet allerede før vi kom til venteområdet. Når den norske delegasjonen først fikk sitt område tildelt var det klart for å skape liv. Det var totalt 174 nasjoner som deltok, og samtlige hadde sin egen bekledning, og for noen av disse var det fantastiske farger som preget den store gressplenen som var tildelt atletene og trenerne.

Når vi først skulle begynne turen inn mot selve Olympiastadion ble vi møtt av artistene som skulle avslutte hele seremonien og som har årets låt for disse lekene, nemlig Madcon. Både Tshawe og Yosef fulgte hele den norske delegasjonen i flere hundre meter hvor de tok seg til til å filme selv, stille opp på bilder og snakke med flere av de norske utøverne. For noen ble dette en stor opplevlese, og vi må bare takke de for at de tok seg tid til å gjøre dette for den norske troppen.


(Bildet er av ei fra turn som skal i aksjon senere)

Vel inne på arenaen var det mange spente ansikter. Hans Jakob og Stian gikk og vinket til de 50000+ oppmøtte tilskuerne samt 9000 atleter/trenere. 


Blant de oppmøtte traff vi også våre danske badmintonvenner som også skal i aksjon disse dagene.

Hans Jakob skal nå ut i flere runder med divisjonering i både herresingle og herredouble unified. Følg med på vår facebook kanal for hyppige oppdateringer og resultater.

Forza Thon Stiftelsen VI