Badminton / Nyheter / 2023 / OL ilden er tent i Norderstädt
OL-ilden er tent i Norderstädt
OL-ilden er tent i Norderstädt

OL ilden er tent i Norderstädt

Dagens store høydepunkt var at samtlige utøvere fikk være fakkelbærere av OL.ilden

I dag har det vært et program som inneholdt mye, men en fantastisk avslutning på oppholdet i vår "Host Town", Norderstädt.

Dagen startet med at vi ble fraktet tilbake til den vernede bedriften som vi besøkte i går hvor fakkeltoget skulle starte. Alle i den norske delegasjonen, ansatte og mange skolebarn hadde møtt opp for å se den olympiske ilden som nå skulle fraktes til rådhusplassen i Norderstädt. 

Denne strekningen var på noen kilometer, og i løpet av denne turen ble det mulighet for samtlige som ønsket å bære fakkelen et lite stykke. Dette var en anlednign vi ikke kunne la gå fra oss, så alle 3 gikk på et tidspunkt først i toget med denne ilden.

Når vi hadde kommet frem til rådhusplassen var det noen lokale som hadde laget en flott skulptur som skulle antesses som symbol på den olympiske ilden som om få dager skal tennes på Olympiastadion i Berlin.

På kvelden hadde byen virkelig slått på stortromma og laget en avslutningsfest for alle som ønsket å komme. Her var det servering av god mat, god drikke og det ble flere kulturelle innslag fra lokale aktører innenfor dans, sang og musikk. Den norske troppen har mange ulike type atleter, men det var ingen av de 65 delegatene fra Norge som ikke koste seg. Når vi i tillegg for DJ'en til å sette på både BlimE sangen 2022, Kaptein Sabeltann og ikke minst hovedønsket, D.D.E med "Rumpa Mi", så var det full dans på scenen og allsang.

André ble også intervjuet av den lokale TV-stasjonen samt en av de største avisene i Hamburg om hvordan oppholdet hadde vært og hvilke forventninger den norske troppen og Unified paret i badminton hadde for resten av oppholdet og under selve lekene i Berlin.

I morgen pakker vi sakene herfra og setter kursen mot Berlin. En 3 timers busstur venter oss, men det skal bli deilig å komme frem til hotellet vi skal være på resten av oppholdet samt å bli litt kjent i området. Fredag er det lagledermøte hvor vi skal få mer informasjon om spilleoppsettet, trekningen og annen informasjon som skal klargjøre oss for divisjoneringen som skal gjennomføres i begynnelsen av neste uke.

Følg "badmintonnorge" på sosiale medier for flere hyppige oppdateringer i løpet av Special Olympics 2023!!

 

Forza Thon Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken