Badminton / Nyheter / 2023 / Oppsummering Special Olympics 2023
Stolt bronsemedaljevinner

Oppsummering Special Olympics 2023

Hans Jakob reiser hjem med bronsemedalje i herresingle og 4. plass i herredouble unified sammen med Stian Glenne

Special Olympics er ferdig og til slutt endte Hans Jakob med en flott bronsemedalje i herresingle og en 4. plass i herredouble unified sammen med makker Stian Glenne.

Herresingle:

Divisjoneringen i herresingle foregikk slik at Hans Jakob ble plassert i en pulje hvor alle skulle møte alle. Når denne divisjoneringen var ferdig ble det foretatt en vurdering om man skulle forbli på det nivået eller om man skulle flyttes opp eller ned i nivå.
NB! I divisjoneringen ble det kun spilt 1 sett til 21 poeng.

Hans Jakob sine kamper endte slik:

• Hans Jakob vinner den første kampen mot Weican Wang, Kina 21-13. På spørsmål om han hadde en kommentar til kampen svarte han "da kan jeg si at jeg har vunnet over en kineser. Det kan ikke alle si"
  • Kamp 2 ble vunnet 21-19 mot Muhammad Burabaa fra Kuwait.
  • Kamp 3 ble dessverre tapt 15-21 mot Khaled Abdelhamid fra Egypt.
  • Siste kampen i divisjoneringen ble vunnet 21-13 over Abdullah Al Jubouri fra Irak.

Dette gjorde at Hans Jakob endte i pulje 2B og resultatene ble:

• Tap mot Nauris Rennanis, Latvia 10-21, 19-21 (gullvinneren)
  • Seier mot Stoyan Georgiev, Bulgaria 21-18, 21-13 (4. plass)
  • Tap mot Kile Ford, Jamaica 15-21, 18-21 (sølvmedaljevinneren)

Kan være et bilde av 2 personer og basseng

Herredouble Unified:

I herredouble unified som handler om at utøveren spiller sammen emd en funksjonsfrisk utøver, var Hans Jakob og Stian plassert i den sterkeste puljen basert på ulike tester som ble sendt inn i forkant av mesterskapet.
NB! I herredouble divisjonering ble det kun spilt 1 sett til 15 poeng.

Denne puljen ble noe tøffere, men divisjoneringen endte slik :

• Seier mot Nord Makedonia 15-13
  • Tap mot Danmark 7-15
  • Tap mot Indonesia 6-15

Dermed ble våre gutter flyttet ned til nivå 6 (av 7) når selve finalespillet skulle spilles. Her kom likevel Norge i en tøff pulje og det resulterte med en god 4. plass med resultatene:

• Tap mot Bangladesh 15-21, 17-21
  • Tap mot Paraguay 11-21, 11-21
  • Tap mot Malaysia 12-21, 19-21

Kan være et bilde av 2 personer og tekst

I løpet av mesterskapet ble det også "meet and greet" med Mark Zwiebler, Tyskland (Europamester og deltatt i 3 OL) og Peter Gade, Danmark (5x Europamester individuelt og deltatt i 4 OL)