Badminton / Nyheter / 2024 / Arne Gulbrandsen har gått bort
Arne4.jpg

Arne Gulbrandsen har gått bort

Vår kjære Arne Gulbrandsen - en av forbundets innehaver av Gullmerket, døde natt til lørdag 17. februar. Det er trist å meddele at Arne sovnet stille inn, etter en tids sykdom.

Arne er nok, for nesten en hel generasjon i norsk badminton, kjent som Veterangeneralen - etter å sammenhengende ha vært oppmann i Veteranmesterskapet i nesten 30 år. Helt inn i det siste, var han ivrig opptatt av å være med i planleggingen av årets mesterskap.

Men, det er mange flere spor Arne Gulbrandsen har satt i norsk badminton, gjennom over 50 år med hjertet i vår idrett. Han var aldri selv den store badmintonspilleren, men Randi vant mer enn nok for dem begge, og Arne var alltid der som en stor støtte.

Han var med og grunnla Slagen Badmintonklubb, og senere også Jarlsberg Badmintonklubb. I tillegg var Arne en som støttet opp om alle klubber i hele Buskerud, Vestfold og Telemark badmintonkrets, for å sørge for at så mange som mulig fikk være med. Han blandet lag fra flere klubber og stod på mye for at flest mulige klubber skulle kunne stille lag og delta i lagseriene. Han benyttet både kone og døtre som lånespillere, til klubber som ikke hadde nok jenter.

Han var heller aldri vanskelig å be om hjelp til turneringer eller annet som hadde med klubbarbeidet å gjøre, og undertegnede fikk selv smake på hans gode sans for humor når jeg første gang skulle forsøke meg som turneringsleder, alene, og samtidig skulle stille opp i 3 spill. Arne lurte på om jeg var sikker på, om det var mulig å klare det? Litt for full av selvtillit, og ganske naiv, mente jeg at dette ikke ville by på noen problemer. Arne gikk med på dette, men sørget for å sikre seg litt hjelp i bakhånd, slik at det ikke ble totalt kaos med avviklingen når jeg feilet ganske kraftig. Det ble en litt brutal måte å lære på, for en 17 åring, men svært effektiv.

Arne er en av de personene jeg i over 40 år har spurt om råd fra tid til annen angående badminton, og han var alltid villig til å stille opp og hjelpe. Han hadde denne spesielle evnen til å styre deg i riktig retning, uten direkte å fortelle deg at det var den veien du kanskje burde velge.

Det blir nok litt rart under årets Veteranmesterskap. Kanskje blir det en rød stol som blir stående tom. Det kan lett bli en trist stemning i dette mesterskapet, men i Arnes ånd så tror jeg nok at han heller ville at det skal bli den samme festen som det alltid er, når veteranene møtes til dyst. Så selv om det er en trist dag, så la oss heller feire Arnes minne.
 
Vi kondolerer til familien og Arnes nærmeste, og lyser fred over Arnes minne. Norsk badminton har mistet en veldig viktig drivkraft, og et fantastisk menneske.
 
Michael Fyrie-Dahl
Forza Thon Stiftelsen VI