Badminton / Nyheter / 2024 / Flott veteranmesterskap i Orkanger
420390544_947254040735422_2189958030441210732_n.jpg

Flott veteranmesterskap i Orkanger

Veteranmesterskapet 2024 ble gjennomført i Orklahallen helgen 8.-10. mars. 169 spillere fra 40 klubber møttes til tette og spennende kamper, men hvor kameratskap sto i hovedfokus. Orkanger Badmintonklubb kan være stolte arrangører av et flott gjennomført mesterskap.

Selvsagt betyr det mye å ha et mesterskap for spillere, som i alder har passert gjennomsnittsalderen til de som spiller NM senior på Lillehammer neste helg. Det er høyt nivå på spillet, men kanskje er nivået litt mer ujevnt fordelt, enn på nevnte NM. Noen spiller nok på et treningsgrunnlag som ble lagt for endel år tilbake, mens andre helt klart har ferske økter i kroppen, og har jobbet systematisk i oppkjøringen til mesterskapet. Medaljene også i veteranmesterskapet henger høyt, men likevel vil de fleste være enige om at nettopp denne møteplassen, har en enda bredere funksjon enn kun å kåre vinnerne på turneringen.

Orkanger Badmintonklubb gjorde en formidabel jobb som arrangører. 25-30 medlemmer jobbet utallige frivillighetstimer for å få mesterskapet vel i havn. Fire dyktige juniorspillere var også hentet inn fra naboklubben i Klæbu. Fasilitetene – både hall, hotell og bankettlokale, i ærverdige Bårdshaug Herregård, fungerte utmerket. Orkanger sto arrangør også for Veteranmesterskapet før pandemien i 2019, og har ellers sin arrangørkompetanse fra den årlige Orklacupen, som først og fremst er en populær kretsturnering. Men, her trenger vi ikke tre sett, for å gi Orkanger beste karakter for gjennomføringen! Takk, for meget godt utført jobb!

DD40+ venstre side Lien Nguyen, Mandal og Marte Vorum, Trondheim (bakerst). Høyre side Kristina Skauvik og Monica Skauvik (bakerst). Foto: Tor Atle Kleven

Leder i Veteranutvalget, Helge N. Hansen, gir også honnør til arrangørene; ”Dette var et veldig bra arrangement! Her hadde vi mange baner, nok til at vi også fikk god plass til oppvarmingen. Det er jo nesten et krav i vår alder... Vi må få kroppen i gang! Ja, dette var en flott gjennomføring, både idrettslig og sosialt, og ikke minst med en flott bankett”. Helge fremhever veteranmesterskapets funksjon som sosial møteplass, og poengterer viktigheten av at også voksne og eldre mennesker får fortsette å drive idrett, og arenaer for å spille badminton. Veteranmesterskapet har et viktig helseaspekt. Helge kommenterer at de yngste veteraner nok deltar vel så mye også på andre turneringer, mens andre har dette som sitt årlige hovedmål. ”Man er jo ikke like rask som før, når man kommer litt opp i årene, men her kan man se frem til å spille mot og med likestilte”. Vi gir en ekstra tommelen opp til eldste spiller på årets mesterskap, Daniel Ask, Ålesund Badmintonklubb fyller straks 80 år – ingen hindring for aktiv badminton - vi gratulerer!

Veteranmesterskapet fremstår i tillegg, som en friplass for alle dem som til vanlig er støttespillere, ildsjeler, trenere og klubbledere i klubbmiljøene, og på de ordinære turneringer. Her kan de som til vanlig bidrar for at andre får gleden av å spille badminton, lov til å fokusere på sin egen idrettsglede! Det er verdifullt! Sannsynligvis er det nettopp på veteranmesterskapet at den samlede badmintonkompetanse er størst pr kvadratmeter i hallen! Helt sikkert er dette turneringen, hvor deltakerne har flest timer med frivillig innsats for badmintonsporten på samvittigheten. Å gå rundt i Orklahallen denne helgen, var som å gå rundt i levende klubbhistorie. Her var det mange som med god grunn var stolte av klubben sin, og som hadde badmintonhjertet ”utenpå drakta”. To av disse ble også hedret på banketten:

Årets veteran tildelt Morten Aarhus, Asker BK

 

Helt om dagen – helt om natten - Morten Aarhus t.v. på pallen, sammen med makker Jack Oterhals, Bergen BK, i hallen (Gull i HD V65+), og t.h. hvor han mottar prisen som Årets veteran, av Helge N. Hansen, på banketten.

Morten Aarhus har vært en aktiv veteran gjennom mange år, både på utallige norske veteranmesterskap, og ikke minst på flere internasjonale mesterskap. Morten har deltatt på 9 veteran-EM og VM. I tillegg har Morten bidratt aktivt som dommer, både i Norge og i utlandet, og ikke minst som musiker på bankettene, kunne Helge legge til i sin tale, for å hedre årets veteran!

NBFs gullmerke tildelt Geir O. Storvik – Bærum BK

 

Geir O. Storvik (t.h.) ble tildelt NBFs gullmerke av president Michael Fyrie-Dahl på banketten. På bildet til høyre med sin makker, Bjørn Hamang (gull i HD V50+).

President Michael Fyrie-Dahl uttrykte stor glede over å kunne tildele Geir Storvik forbundets gullmerke. Geir har en bred badmintonkarriere å se tilbake på, som spiller har han spilt for hele fem forskjellige klubber i eliteserien (!). Geir har vært lagleder, trener og styremedlem i mange av dem, han har også gitt av sin tid og sin kompetanse til forbundet; han har blant annet vært leder av valgkomiteen og sittet som forbundets visepresident i 4 år. Geir O. Storvik fikk stående applaus for sin innsats og ble overrakt gullmerke fra presidenten.

Vi gratulerer alle deltakerne og arrangører på årets Veteranmesterskap! Oppmann, tellere og dere i sekretariatet (med Adrian Olsen-Loe Pedersen i spissen) glemmes ikke – vi tar hatten av for dere! Gratulerer spesielt til Morten Aarhus og Geir O. Storvik. Neste år arrangeres Veteranmesterskapet i regi av Slagen BK – blant annet for å minnes Arne Gulbrandsen – som hadde Veteransaken lengst fremst i hjertet – Arne, som var savnet på årets mesterskap, fikk ett minutts applaus – hvor alle reiste seg i en siste hilsen på banketten. Veteranmesterskapet lever videre – og det er bare å legge seg i trening frem til neste år!

Se mange flotte bilder fra veteranmesterskapet på facebookgruppen til Orkanger badmintonklubb – her:

Se alle resultater fra Veteranmesterskapet her:

Følg veteran-miljøet på facebook ved å bli medlem i gruppen ”Vetu no” – her:

Foto: Tor Atle Kleven, Camilla Stokkaune og Marius H. Johannessen

Forza Thon Stiftelsen VI