Badminton / Nyheter / 2024 / Radu Carlan ansatt som sportslig ansvarlig for U19 og senior
Marius og Radu.jpg

Radu Carlan ansatt som sportslig ansvarlig for U19 og senior

Radu Carlan bør være et godt kjent navn for de fleste, og er en anerkjent trener i norsk badminton. I dag kan vi med glede meddele at Radu er deltidsengasjert som forbundets sportslige ansvarlig for U19 og senior.

Som kjent, har forbundet, det siste halve året arbeidet for å finne gode løsninger for vårt toppidrettsarbeid. Dette arbeidet fortsetter, men vi er svært glade for nå å ha fått en betydelig faglig ressurs som skal følge opp våre U19 og senior-landslagsspillere.

Radu Carlan har sin idrettsutdanning fra Romania. Han har åtte års erfaring som spiller og trener i Italia, på junior og seniornivå. Etter dette var han to år i Danmark, og spilte da 1. divisjon for Odense, samtidig som han var juniortrener. 

Radu kom til Norge i 2008, og var i nesten 9 år trener på toppidrettslinja ved Otta VGS og for Pillarguri BK. I perioden 2009-2015 var Radu også engasjert som landslagstrener for våre U15, U17 og U19. Fra 2018 har han vært trener for Frogner BK.

-Vi gleder oss til å få Radu Carlan til å arbeide for våre U19 og seniorlandslagsspillere. I tillegg til hans faglige kompetanse og brede trenererfaring, har han en trenerfilosofi og tilstedeværelse, som vil styrke forutsetningene for våre spillere - som vi vet har ventet på et initiativ og oppfølging fra oss i forbundet. Nå kan vi endelig gi dere alle en veldig god nyhet, og vi gleder oss til samarbeidet med Radu! Marius H. Johannessen

-Jeg gleder meg til å være sportslig ansvarlig for U19 og Senior spillere og samarbeide med NBF. Jeg brenner for badminton og gleder med til å bidra til utvikling av norsk badminton. Jeg har alltid tenkt at vi har stort potensial til å nå langt på internasjonalt nivå. Ser fram til å dele min erfaring med dere alle. Radu Calan

Radu Carlan vil kontakte aktuelle spillere og deres trenere for innledende samtaler. I tillegg vil han delta på NM senior på Lillehammer, samt på samlinger for U19 og senior, som planlegges denne våren. Radu er foreløpig engasjert i stillingen ut 2024. I tillegg, som administrativ støtte i arbeidet er Carl Christian Mork engasjert for å bistå i tilretteleggingen. Carl vil også, med støtte fra Vegard Rikheim, ha ansvar knyttet til U15 og U17 aktiviteter.

Vi gleder oss, og ønsker Radu velkommen med på laget, for å styrke vårt toppidrettsarbeid for U19 og seniorlandslag.

Forza Thon Stiftelsen VI