Badminton / Nyheter / 2024 / Stor suksess for UBM!
Sotra BK .jpg

Stor suksess for UBM!

Ungdommens badmintonmesterskap 2024 ble en stor suksess, takket være både arrangørene fra Sotra Badminton Club og de mange tilreisende spillere!

Det aller beste fremtidstegnet for norsk badminton, må være at sporten vår har en stor og god bredde med ungdomsspillere! Sotra Badminton Club leverte et UBM til aller beste karakter – med 226 spillere fra 34 klubber, og hvor det ble spilt over 680 kamper i løpet av helgen!

Sotra Badminton Club med sine 100 frivillige hadde rigget for spill på 18 baner, og kampene fløt utmerket fra fredag formiddag til søndag ettermiddag. Kvaliteten på kampene var høy - våre U15 og U17 spillere gjorde jobben i hallen, og banketten lørdag var samlende - hvor stemningen var stor og spillerne fikk enda mer kontakt på tvers av klubbene. Rammene som ble skapt både i den flotte Sotra Arena, og på hotellsalen lørdag var storslåtte - på den måten at det vil legge grunnlaget for mange fremtidige møter for alle de spillerne som deltok!

Se alle vinnere, medaljører og resultater her.

Vi gratulerer Sotra Badmnton Club (U17 - hovedbildet) og Klemetsrud IL badminton (U15 - under) med kåringen for beste klubb! 

Klemetsrud U15.jpg

Klemetsrud IL Badminton - beste klubb U15!

Svein Wålands minnefond

Svein Wåland var kun 16 og et halvt år da han i september 1991 døde brått og uventet av hjertestans under en trening på Badmintonsenteret i Kristiansand. Tidligere samme år tok han gull i alle tre klasser under UBM.

Svein Wåland minnefond skal både minne om Svein Wåland for de som kjente ham, og trekke frem og minne oss på de verdiene som Svein Wåland stod for. Disse verdiene er også kriteriene for å bli nominert og til slutt valgt som mottaker av minneprisen.

I ettertid etter dødsfallet ble et fond som administreres av NBF omdøpt til Svein Wålands minnefond, og det er midler herfra som deles ut under UBM. Hvert år nomineres tre gutter og tre jenter til å motta Svein Wålands minnepris.

I år ble følgende spillere nominerte: Akarija Anton Reginold, Sotra,Vilma Asheim-Engen, Frogner, Oline Langeland Risa, Sotra, Jakob Langeland Risa, Sotra,Varun Makinkandan, Sandefjord ogMarius Sandvær, Herøy.

Vinnere og juryens begrunnelse:

Marius Sandvær, Herøy: Flyttet til Kristiansand for å satse, men ble syk og måtte flytte hjem. Det var en periode uvisst om Marius ville spille igjen, men han har kjempet seg opp igjen og tok gull, sølv og bronse under Djerv ranking i februar. Marius er en god kompis i hallen, med lun nordnorsk humor. Han er en god lagspiller også utenfor egen klubb!

Vilma Asheim-Engen, Frogner: Hun er alltid en venn, og er en gledesspreder som blant annet stod og sang for alle på tribunen midt i Jotunhallen i Sandefjord. Vilma har slitt med mange skader, men taper og bandasjerer og kommer tilbake. Vilma er fin å spille både med og mot!

Vi gratulerer Marius og Vilma!

Marius og Vilma 2.jpg

Marius Sandvær, Herøy og Vilma Asheim-Engen, Frogner.

________________________________________________________

image88azg.png

Turneringsleder Hans Jarle Einarsen, fra Sotra Badminton Club - leverte et fantastisk mesterskap sammen med sitt team - her sammen med Ordører i Øygarden kommune, Tom Georg Indrevik.

Klemetsrud jenter U15.jpg

Doubleparret fra Ukraina Mariia og Milaniia, som kom til landet for bare ett år og 3 måneder siden, og som lærte seg badminton i Klemetsrud - vant U15, her med stolt leder i Klemetsrud IL badminton Tor Arild Svela. 

Sotra UBM logo.jpg

 

Forza Thon Stiftelsen VI