Badminton / Nyheter / 2024 / Vellykket landslagssamling for U15 og U17
IMG_2338.JPG

Vellykket landslagssamling for U15 og U17

Denne helgen, 23.-27. februar ble det arrangert landslagssamling for U15 og U17 i badmintonsenteret i Kristiansand. Her følger en stemningsrapport fra samlingen.

Fredag ettermiddag, 23.02. var ca. 30 av de fremste U15- og U17-spillerne i Norge samlet i kafeteriaen i Badmintonsenteret i Kristiansand. Det hele startet med info fra trenerne Torjus Flåtten og Rikke Østhassel, hvor det siste som ble avslørt var at første trening skulle begynne direkte med en løpetest mange har gjort før, yo-yo-testen. Ikke for å sammenligne seg med de andre, men for å se hvor langt man kan pushe seg selv, og for å ha et sammenligningsgrunnlag til samlinger senere. Testen gikk bra, det ble mange slitne kropper, og da passet det nok fint at resten av treningen var mye fun games for å spille seg litt inn i hallen.

Neste på agendaen var middag, hvor Sander Østhassel og Nicoline Wærsten, som var engasjert på kjøkkenet, hadde full kontroll. De fikk også hjelp til rydding, vasking osv. av spillerne, som rullerte på hvem som hjalp til ved de forskjellige måltidene. Det kom to positive ting ut av det; Sander og Nico fikk ikke mer jobb enn nødvendig, og det var også en tendens til at spillerne sølte mindre etter at de hadde ryddet opp etter alle de andre. 

Lørdag og søndag var relativt like, begge dagene hadde tre badmintonøkter; en ganske tung trening på morgenen, etterfulgt av en teknikktrening på dagen og kamper på kvelden. De forskjellige aldersgruppene hadde noen økter sammen, men også noen økter hver for seg så de kunne få enda mer plass og fokus fra trenerne. På kampene var det også noen av de gode senior- og U19-spillerne fra Kristiansand som var med som sparring, som bidro til å øke nivået og gi deltagerne enda mer læring. Generelt var spillerne fornøyde med variasjonen av trening, og likte godt at de fikk trene med mange andre gode spillere de ikke trener med til vanlig. Som en kommenterte: «treningen blir bra uansett hvem jeg kommer på bane med».  

Til venstre: Andreas Roksvåg og Oline Langeland Risa, til høyre: Filip Bøhn og Linnea Holmedal

Mandag startet mer teoretisk, med et e-kurs fra NIF om sunn idrett som handlet om kosthold. Dette ble også tatt godt imot, det var for det meste innhold de fleste kjente til fra før, men de fikk et mer bevisst forhold til temaet. Deretter fulgte en hard styrkeøkt ledet av Rikke, før det igjen var mer badminton senere på dagen. Det var mye tid til å være sosiale mellom treningene, i tillegg til en Kahoot denne dagen, hvor Sindre stakk av med seieren.

Tirsdag var det tid til en siste badmintonøkt mens Carl Mork og Rikke gjorde ferdig de siste spillersamtalene. Spillerne fikk tilbakemeldinger på hva de er gode på, og hva de bør jobbe med for å utvikle seg enda mer. De fortalte også om sine mål, og ga feedback på hvordan de synes samlingen var, alt i alt var de svært fornøyde. Spesielt glade var de for mengden trening og opplegget på treningene, en god balanse mellom treningene og det sosiale, og ikke minst maten. Til slutt var det tid for å rydde ut og spise en siste lunsj sammen, før gjengen dro hvert til sitt med ny inspirasjon å ta med tilbake til treningshverdagen.

Forza Thon Stiftelsen VI