Badminton / Nyheter / 2024 / Vi besøkte OSI Badminton
IMG_8668.jpg

Vi besøkte OSI Badminton

Fredag 8. mars var Vegard Rikheim og Carl Christian Mork fra forbundskontoret på OsloMet for å gjøre klubbesøk hos OSI Badminton. Der møtte vi Kenneth Bayeng Sanglay og Dowon Kwak som er leder og nestleder for OSI Badminton.

Målet med NBF sine klubbesøk er at vi skal komme tettere på klubbene, både for å få en forståelse av hva som fungerer bra og hvilke utfordringer klubbene har. Men også for å minske avstanden mellom forbundet og klubbene. Klubbesesøkene gjør også at tiltak som gjøres i fremtiden blir mer rettet mot hva klubbene faktisk har behov for.

For de som ikke har sett eller hørt om OSI Badminton tidligere kan vi informere om at det er en klubb som alltid lager utrolig god stemning i hallen, både fordi de ofte stiller med mange deltakere på turneringer, men også fordi det er en gjeng som er over middels entusiastiske til badminton. “Spillerne i klubben liker like godt å se på badminton som å spille, og det sier litt når det ofte spilles badminton 6 timer i strekk.” Sier Dowon.

OSI Badminton er en klubb som har tatt store steg de siste årene, og har nå 3 lag i seriesystemet. De har i skrivende stund to lag i 1. divisjon og et lag i 2. divisjon. Første laget ønsker å spille kvalik (4.-5. mai) om å få plass i Eliteserien neste sesong.

Når vi snakker om sportslige mål så sier Kenneth “Vi har som mål å ha tre lag i de 3 øverste divisjonene, men at vi har mulighet for å få det allerede nå var ikke noe vi hadde regnet med.”

Klubben har også kvalifisert seg til student EM! Student EM spilles 10 juli i år.

OSI Badminton er ikke bare en klubb som jobber for å bli en eliteserieklubb og kvalifisere seg til EM. Det er en klubb som har stort fokus på inkludering og tilhørighet for medlemmene - det er en klubb der alle er velkomne.

Det sosiale er en viktig del av klubben. “Vi dekker mye av de sosiale arrangementene, man legger kanskje ut 50kr selv - men så tar klubben resten av regningen. Det er viktig for oss at det er sosialt og at folk trives. Aktiviteter som bowling, sauna, julebord og felles middager er noe av det klubben arrangerer for sine medlemmer.

OSI Badminton har også vært flinke til å arrangere turneringer. “Vi har arrangert turneringer i samarbeid med Bygdø BK og Lambertseter, også har vi selv stått for å arrangere studentlekene. "Vi ønsker også å arrangere flere turneringer i fremtiden.” sier Kenneth.

OSI Badminton har stort fokus på å ta vare på de nye som kommer inn, men samtidig gi tilbud til spillerne som er på et bra sportslig nivå “Vi har stort sett bare spill og gøy på treningene, men denne sesongen har vi fått til en trening i uken der vi trenes av trenere med bra kompetanse. Det gjør at de beste i klubben vår også blir utfordret og lærer mer.”

Det er en utfordring med anlegg for alle som driver med sport i Oslo, dette kjenner også OSI Badminton på.. "Vi vil veldig gjerne ta inn så mange som mulig nye, men det er en utfordring å få plass til alle i hallen, siden vi er mange fra før. Vi skulle gjerne hatt mer halltid så det ikke ble så mye venting bak banene.” Sier Dowon.

Vivian Zhong

Etter en trening snakket vi med Vivian Zhong og Jay Janaskar om hvordan det er å være en del av OSI Badminton. Vivian ble medlem av klubben i 2023 og for hun var det ikke noe problem å komme inn i gruppen “Det er et veldig bra miljø med åpne mennesker. Jeg ble tatt i mot med åpne armer” sier Vivian.

Jay som har vært medlem en lengre tid enn Vivian er veldig enig - “Mange er close, det er vi fordi vi gjør mye sosialt utenfor banen. Vi har mye til felles. Vi er studenter, liker badminton og vi er på samme alder” sier Jay.

Jay Janaskar

Jay spiller mye badminton med de andre i klubben “Jeg spiller ca 12t. i uken fordelt på 4 dager”.

Etter samtalen med OSI Badminton skal NBF veilede og hjelpe OSI Badminton i hvordan man arrangerer turneringer. Vi håper at OSI Badminton står for mange vellykkede arrangementer i fremtiden.

Vi ønsker OSI Badminton lykke til i kvalifiseringen til eliteserien og student EM!

Forza Thon Stiftelsen VI