Badminton / Temasider / AirBadminton / Konkurranseregler
airbadmintonbane.JPG

Konkurranseregler

AirBadminton er grunnleggende lik innendørs badminton. Det er imidlertid flere forskjeller mellom de to spillene som påvirker spillernes strategier, spill og teknikker.

Målet med spillet er å få poeng ved å:

  • få ballen til å lande på motstanderen sin banehalvdel.
  • tvinge motstanderen til å slå ballen utenfor banen
  • tvinge motstanderen til å slå ballen i nettet
  • Treffe motstanderen i kroppen med ballen

AirBadminton er designet til å kunne spilles på hard, gress og sand underlag i parker, hager, gater lekeområder og strender over hele verden.

Det er viktig at alle spillflatene er flate og så jevne som mulig, uten steiner, hull og alt annet som kan risikere skade hos spillerne.

Syntetisk gulv kan også bli brukt som alternativ til asfalt og betong.

AirBadminton kan bli spilt som single (én spiller på hver side), Double (to spillere på hver side) eller trippel (tre spillere på hver side).

I trippel spiller det ikke lov til å slå to påfølgende returer. En spiller må la andre spillere på laget slå ved neste retur av ballen. Denne regelen gjør at det blir mer bevegelse og øker det strategiske elementet i kampen.

Hvis du vil lese mer om konkurranseformen rundt det nye trippelformatet, vennligst klikk her

Det er en 3m markering veldig synlig på sidelinjen. Spilleren som skal serve kan stå hvor som helst bak denne markeringen, med begge beina stasjonære.

Ulikt tradisjonell badminton, er det ikke en senterlinje som deler banen i to like sider på høyre og venstre banehalvdeler.

Hele ballen må være under netthøyden når man treffer. Senere vil ballens retning være oppover fra serverens racket.

I single skal serven rettes hvor som helst på motstanderens område forbi 2m linjen.

Det mørkeste partiet viser området for spill i single. Hvis en AirBadmintonball lander utenfor dette området, betyr dette at et poeng er vunnet / tapt.

I Double og Trippel kan man serve hvor man vil innenfor et bredere spillareal for motstanderen. Hvilken spiller som helst fra motstanderens side kan returnere serven.

Etter serven spilles det på hele spill området.

For AirBadminton aktiviteter anbefaler BWF et poengsystem som er best av 5 sett til 11 poeng, men andre poengsystemer kan benyttes dersom det ivaretar lokale hensyn.

Nøkkelregler:

  • Hvis stillingen er á 10, vinner den siden som først klarer å få en to-poengs ledelse.
  • Hvis stillingen er á 12, så vinner den siden som først kommer til 13 poeng
  • Spillerne skal byte side i hvert sett når den som leder kommer til 6 poeng. Det skal også byttes side mellom hvert sett.
  • Pausen mellom settene skal være på opptil 120 sekunder, og opptil 60 sekunder i løpet av settet i pausen når den som kom først til 6 poeng.

Forza Thon Stiftelsen VI