Badminton / Temasider / Kompetanse / Lærerkurs

Lærerkurs

Vi tilbyr badmintonkurs for lærere i skolen, også kalt Shuttle time.

Shuttle Time er den internasjonale betegnelsen på lærerkurs i badminton.
Dette er et program for skolen som støtter BWF sitt syn på at barn skal leve et sunt og aktivt liv, både på skolen og utenfor skolen. Det overordnede målet er å gjøre badminton til en av verdens mest populære og tilgjengelige idretter.

Norges Badmintonforbund har siden 2015 vært en del av dette kurstilbudet, og har gjennom disse årene kurset litt i overkant av 1300 lærere/lærerstudenter.

Kurset er GRATIS for skolene, og målet er å få opp kompetansen til lærere som jobber med kroppsøvingsfaget, men det kan også brukes av andre lærere til ulike aktiviteter.

Kurset går som regel over 5-6 timer (1 dag), og det er her mye fokus på de ulike måtene å gjennomføre en badmintonøkt i skolen. Det legges til rette for læring, mestring og konkurranseaspektet ved verdens raskeste racketsport.

Shuttle Time tilbyr lærere tilgang til gratis ressurser, trening og materiell som støtter undervisning av hyggelige, trygge og inkluderende badmintonaktiviteter til barn i alderen 5-18 år. Shuttle Time leksjoner er utformet for å gi barn med et positivt bilde av badminton gjennom mange muligheter til å ha det gøy, engasjere andre og erfare mestringsfølelse.

Det er 22 ferdiglagde leksjoner á 45 minutters økter hvor lærere enkelt kan gjennomføre en del med badminton i skolen. Disse leksjonene støttes opp av 92 videoer som utdyper noen av de øvelsene som er skrevet ned.
NB! Alle leksjonene og videoene + mye mer finner du i gratis-appen BWF Shuttle Time.
Shuttle Time ressursene er for tiden tilgjengelig på 19 språk, og lar lærere med begrenset erfaring introdusere badminton relaterte ferdigheter, bevegelser og taktikk til elevene gjennom en rekke morsomme spill og aktiviteter. Shuttle Time leksjoner er egnet for barn i alderen 5-18 år og har blitt utformet for å sikre at elevene er fysisk aktive gjennom hele varigheten av en leksjon.

Hvis du vil lese mer om Shuttle Time kan du gjøre det her:

Dersom du ønsker mer informasjon eller er interessert i å delta på et slikt kurs, så kan du sende en epost til vår koordinator i Norge på - andre@badminton.no.

Alle våre kursholdere har gjennomgått sertifiserte kurs i regi av Badminton Europe.

Trenere i Norge:
- André Høidebraaten, NBF/MossBK
- Lars Eirik Nilsen, Haugerud IF  
- Anne-Margrethe Ulla Staurset, Norborg IL
- Trygve Ellingsen, Kristiansand BK      
- Torstein Monsen, Hadsel BK
- Birna Petersen, Sandefjord BK   

Forza Thon Stiftelsen VI