Badminton / Nyheter / 2020 / Emilia Norberg klar for EM for kvinnelag
Skjermbilde 2020-02-03 kl. 12.14.40.png
Bilde hentet fra Badminton Europe

Emilia Norberg klar for EM for kvinnelag

EM for kvinnelag spilles 11.-16.februar i Liévin, Frankrike. Landslagstrener, Peter Kapetz, har tatt en prat med Emilia Norberg før avreise.

Hva er dine forventninger og målsetninger innfor EM?

Dette er første gangen jeg er med på dette prosjektet, så jeg er ikke helt sikker på hva jeg har i vente. Det er mange som sier at det er noe av det morsomste de har vært med på innenfor badminton, derfor har jeg noen forventinger om at det blir utrolig gøy og lærerikt. Jeg tror laget vårt kommer til å ha et fint samhold og samarbeid, og jeg forventer at alle på laget støtter og heier på hverandre.

Målsetningen min er å gjøre mitt aller beste, og støtte laget hele veien med det jeg kan. Jeg håper at vi får mange harde og gode kamper, og at alle gjør sitt beste hele veien. Jeg tror det kommer til å bli en stor opplevelse, og at det blir gøy på grunn av både badminton og samhold i laget.

 

Hvordan ser trening og forberedelse (turneringer/treningsleir osv) ut før EM?

Siden januar startet har jeg spilt et par turneringer i Norge og trent hjemme i Sandefjord. Jeg har også vært et par ganger i Oslo og Olympiatoppen for å trene med landslaget. Før vi reiser til Frankrike skal vi ha en liten treningsleir på Olympiatoppen i Oslo. Både damelaget og herrelaget samles for å gjøre de siste forberedelsene før EM. Jeg synes det er en veldig god ide, fordi da får alle spillerne forberedt seg både sportslig og sosialt før avreise.

 

Hva tror du deres/lagets største utfordringer er på EM (noe lag som dere tror blir vanskelige og slå, håndtere press osv)

Vårt lag har vært utrolig heldige, men samtidig veldig uheldige. Vi har kommet i en pulje med 5 land, derfor vil vi få mange gode kamper. Landene vi møter er Skottland, Sverige, Spania og Polen. Disse landene stiller veldig sterkt og har utrolig gode spillere, så det vil bli 4 harde kamper. Jeg vil tørre å påstå at vi ikke har noe særlig press på oss, så alt vi kan gjøre er å imponere og overraske.

 

Hva er den største forskjell på å spille lag vs individuell (bortest fra de åpenbare). Forbereder dere annerledes, føles det annerledes ut på banan, er man mere/mindre nervøs osv.

Badminton er i hovedsak en individuell sport, men nå skal vi spille som et lag. Det innebærer å jobbe som et lag, det vil si at vi alltid må støtte hverandre. Vi bør gjøre det meste sammen, som for eksempel å varme opp før kamper. På banen er det litt annerledes, fordi man spiller ikke bare for seg selv, men man spiller for hele laget. Derfor er det lett å bli litt ekstra nervøs før man skal på banen for å spille kamp. På banen kan man høre de andre heie, noe som er ekstra motiverende når man spiller selv, synes jeg. I badminton er det lett å tenke på seg selv, fordi det er en ganske individuell sport. Men til syvende og sist tror jeg at det er viktig å vinne som et lag og tape som et lag.

 

Her er oversikt over hele laget: 

Emilie Hamang , Frogner IL

Sofia Macsali, Bergen BK

Vera Ellingsen, Bergen BK

Solvår F. Jørgensen, Moss BK

Vilde Espeseth, Kirkenes BK

Emilia Norberg, Sandefjord BK

Aimee Hong, Haugerud IF

Marie Christensen, Frogner IL

 

Les mer om mesterskapet på deres hjemmeside.

Forza Thon Gjensidige Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken