Badminton / Temasider / Parabadminton
para.JPEG

Parabadminton

Norges Badminton Forbund har de siste årene hatt en rekke deltagelser på ulike arrangementer både i regi av NIF og i regi av Idrettskretsene som har vært spesielt rettet mot spillere med ulike funksjonsnedsettelser.

Trening:

NBF har gjennom sine klubber et tilbud for alle som ønsker å spille badminton. Vi legger til rette for at alle som ønsker skal få god kjennskap til idretten ved at vi tilbyr treninger samt kurs for trenere/forelder som ønsker å bidra i denne satsingen på para-badminton.

Turnering:

Internasjonalt er badminton delt inn i 6 klasser. En for kortvokste, to for rullestol, og tre stående klasser. Dermed konkurrerer spillerne mot like motstandere i forhold til funksjondsettelsen hver enkelt spiller har.

Døve har deres egne turnering og mesterskaper.

Toppidrett:

Vi har gjennom vår satsing fått frem Helle Sofie Sagøy, Klæbu IL-Badminton som tidligere har spilt seg frem til både gullmedaljer i EM og VM. Helle Sofie satser nå mot Paralympics i Tokyo 2021.

Hvis du har lyst til å prøve selv eller kjenner noen som kunne syntes at badminton er noe for dem, så ta kontakt med vår kontaktperson hos Norges Badminton Forbund: 

André Høidebraaten
Konsulent
andre@badminton.no 
+47 481 75 768

Forza Thon Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken