Badminton / Nyheter / 2020 / Sofia Louis Macsali klar for EM for kvinnelag
51525134_2233453773361096_9034687870069112832_o.jpg
Hentet fra NM 2019

Sofia Louis Macsali klar for EM for kvinnelag

EM for kvinnelag spilles 11.-16.februar i Liévin, Frankrike. Landslagstrener, Peter Kapetz, har tatt en prat med Sofia før avreise.


Hva er dine forventninger og målsetninger innfor EM?

Mine mål er å spille bra. Jeg håper å pushe meg selv til min grense og nå så nærme toppnivået mitt som mulig. Jeg skal skaffe erfaring av å spille senior på et så høyt nivå og ta det med videre til trening. Det er også viktig å for meg å støtte laget hele veien og ha et godt samhold. Jeg forventer at vi skal gi alt vi har.
 
Hvordan ser trening og forberedelse (turneringer/treningsleir osv) ut før EM?
 
Planen var å trene så mye som mulig, men jeg har hatt mye skader og en knust tå så treningsplanen har blitt noe redusert, men har trent så godt jeg kan med de forutsetningene jeg har, og føler meg god i formen. Har brukt de siste ukene til å sparre mye med Thomas-Cup utøvere som Markus Barth og Torjus Flaatten her hjemme i Bergen. Vi har hatt mye fokus på kontring og jobbet hardt de to siste ukene.
 
Hva tror du deres/lagets største utfordringer er på EM (noe lag som dere tror blir vanskelige og slå, håndtere press osv)
 
Presset kan fort bli høyt, fordi vi spiller for et lag, men samtidig kan det å ha et støttende lag bak seg være betryggende, det kommer an på hver enkelt person. Vi har vært uheldig med trekning så det kommer til å bli ekstremt hardt hvis vi skal dra noen kamper i land. Det beste vi kan gjøre ut av det er å ta med oss erfaringen og presse vårt nivå til det høyeste.
 
Hva er den største forskjell på å spille lag vs individuell (bortest fra de åpenbare). Forbereder dere annerledes, føles det annerledes ut på banan, er man mere/mindre nervøs osv.
 
Laget har mer samhold, vi må fokusere på hverandre og trivsel. Det viktigste er at vi støtter hverandre 100% uansett utfall i kamp. Individuell turnering kan fort bli mindre press fra laget. Når du spiller med et lag så har du ikke lyst å skuffe laget så det kan gi en ekstra styrke og «pump» til spillerne. 
 

Her er oversikt over hele laget: 

Emilie Hamang , Frogner IL

Sofia Macsali, Bergen BK

Vera Ellingsen, Bergen BK

Solvår F. Jørgensen, Moss BK

Vilde Espeseth, Kirkenes BK

Emilia Norberg, Sandefjord BK

Aimee Hong, Haugerud IF

Marie Christensen, Frogner IL

 

Les mer om mesterskapet på deres hjemmeside.

Forza Thon Gjensidige Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken