Badminton / Nyheter / 2021 / 1 dag før avreise til Tokyo for Helle Sofie
24421440-7D19-46B4-8CBE-4EDBE659677E.jpg

1 dag før avreise til Tokyo for Helle Sofie

Helle Sofie Sagøy er klar for de paralympiske lekene. 23-åringen reiser onsdag 25.august sammen med landslagstrener Sonja Wåland og sparringpartner/hjelpetrener Marlene Wåland, til Tokyo. Badmintonturneringen i Tokyo starter 1.september. Her er et kort intervju med selveste Helle Sofie!

Du skal til Tokyo, hvordan føles det?

  • Jeg gleder meg masse! Det føles fortsatt litt uvirkelig, men det blir nok en fantastisk opplevelse. Jeg gleder meg til å lære masse og ta til meg både lærdom og erfaringer.

 

Hvordan har du forberedt deg den siste perioden?

  • Det siste året har jeg jobbet knallhardt og hatt to treninger om dagen i Kristiansand, med min trener Sonja og gode sparringsspillere. Vi har trent variert, mest badminton, men også mye fysikk og skadeforebyggende. Den siste uken har jeg vært på pre-camp i Oslo, og gjort de siste forberedelsene. Blant annet akklimatisering ved å ha trent på varmerommet, og snudd døgnet noen timer. Dette for å tilpasse meg varme og tidsforskjellen som er i Tokyo.

 

Har du møtt noe motstand eller utfordringer på veien?

  • Ikke noen store utfordringer, heldigvis. Jeg har vært skadefri og frisk! Likevel er det noen dager som er bedre enn andre, men dette er nok mer menneskelig enn en utfordring. Likevel kan det være vanskelig å motivere seg til to tunge økter på dager som er litt ekstra tunge. 

 

Korona påvirker lekene i år, hva tenker du om det?

  • Jeg har aldri spilt PL før, så jeg vet ikke hva jeg kan forvente, derfor har jeg ikke tenkt noe på det. Det at det ikke er tilskuere tror jeg bare er bra for meg.

 

Hva gleder du deg mest til?

  • Jeg gleder meg til alt egentlig! Det blir nok en stor opplevelse, og jeg gleder meg til å være en del av et så stort arrangement. Jeg har spilt mange turneringer rundt i verden, men aldri noe på nivå med dette. Gleder meg til å se andre utøvere, oppleve landsbyen og aller mest til å konkurere selvfølgelig! Det blir gøy å være en del av TEAM NORWAY!
Forza Thon Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken