Badminton / Nyheter / 2021 / En orientering om oppgave- og ansvarsendringer innenfor vår toppidrett
landslag.JPEG

En orientering om oppgave- og ansvarsendringer innenfor vår toppidrett

Fra og med 1. januar ble det innført endringer av oppgaver og ansvar for de som er ansatt og engasjert for å ivareta toppidrettsarbeidet i NBF.

Etter 10 år i NBF med meget gode resultater valgte Johnny Askevig å avslutte sitt arbeidsforhold som sportssjef ved fjorårets slutt. I hans periode som sportssjef kvalifiserte Sara B. Kværnø seg som første norske kvinnelige badmintonspiller i OL, og Markus Barth kvalifiserte seg for Ungdoms OL og tok sølv for lag, bare for å nevne noe. Johnny blir med oss videre og vil inneha rollen som sportslig koordinator, noe både styret og administrasjonen er godt fornøyde med. Hans engasjement er for 2021 og vil tilsvare en 20 prosent stilling. Noen av hans ansvarsoppgaver vil være budsjettoppfølging, tilrettelegge for turneringer, påmeldinger, bestillinger av reise, opphold osv. for landslagsspillerne. I tillegg vil han være støttespiller for Peter opp mot Olympiatoppen, og generelt en sparringspartner for alle landslagstrenerne. 

Landslagstrener Peter Kapetz fortsetter, med avtale frem tom. OL i 2024, og han vil nå ha ansvaret for å følge opp alle trenerne samt ha hovedansvaret for trening og turneringsvirksomhet for seniorlandslagsspillerne. I tillegg vil han være kontaktperson mot Olympiatoppen.

Marina Andrievskaia ble ansatt som assisterende landslagstrener i 100 prosent stilling høsten 2020 og har et engasjement frem til 2022, Marina har kommet godt i gang. Hun vil assistere Peter med treningene på Bygdøhus, og også ha hovedansvaret for de spillerne som går på WANG samt juniorlandslaget.

Utover dette vil Sondre Flåten Jørgensen fortsette i sitt engasjement i arbeidet med U15 og U17 spillerne, som innebærer gjennomføring av samlinger, oppfølging på turneringer nasjonalt og internasjonalt.

Sonja Wåland er engasjert frem tom Paralympics i Tokyo 2021 som trener og prosjektansvarlig for parabadmintonprosjektet "Veien mot Paralympics 2021".  Hun har fokus på trening og forberedelser, slik at vår aller beste utøver, Helle Sofie Sagøy, kvalifiserer seg for Paralympics i Tokyo  med start 1. september.

Forza Thon Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken