Badminton / Nyheter / 2021 / Første kamp nærmer seg
Foto: Team Norway / Kristin Bentdal Larsen
Foto: Team Norway / Kristin Bentdal Larsen

Første kamp nærmer seg

Helle Sofie skal snart ut på banen i Main Hall og spille sin første kamp under Paralympics 2020. Kampene sendes direkte på NRK1 og nett-TV, og vi har fått med oss en god kommentator.

I dag har Helle Sofie og teamet fått kjenne på hvordan det er å spille i Main Hall, da de hadde sin første trening her. Helle Sofie syns det var godt å få teste ut miljøet i hallen, før den første kampen hennes kl.04.00 i natt, norsk tid. 

Litt om formatet og kampprogrammet: 

Det er totalt 13 utøvere i klassen til Helle Sofie. Disse har blitt trukket i 4 forskjellige grupper basert på verdensranking. Hver gruppe består av 3-4 utøvere, hvor utøverne møtes i form av et gruppespill. Vinnerne av de fire gruppene, går til semifinale. Deretter spilles det bronsefinale og gullfinale.

Dette betyr at Helle Sofie skal spille 3 gruppekamper, da hun er i gruppe med 3 andre utøvere. Se program under for tidspunkt.

Semifinaler spilles lørdag 4.september, og bronsefinale og gullfinale spilles søndag 5.september. Nøyaktig tidspunkt er ikke kommunisert ut enda. 

Slik ser programmet ut foreløpig:

Torsdag 2.september kl.11.00 (kl.04 norsk tid): Gruppespill, kamp mot Australias Caitlin Dransefield

Torsdag 2.september kl.18.40 (kl.11.40 norsk tid): Gruppespill, kamp mot Canadas Olivia Meier

Fredag 3.september kl.18.00 (kl.11.00 norsk tid): Gruppespill, kamp mot Thailands Chanida Srinavakul

Lørdag 4.september: Evt. semifinale

Søndag 5.september: Evt. finale

Direktesending på NRK: 

Alle kampene skal sendes direkte på NRK. De vil stadig oppdatere sendingsprogrammet etterhvert som tidspunkter for kampene blir satt. 

Anne Klyve, tidligere landslagsspiller, skal være kommentator for kampene til Helle Sofie. Anne Klyve har god kjennskap til Helle Sofie fra tidligere samarbeid. 

 

Vi er klare for å snu døgnet og heie frem Team Helle Sofie foran tven! 

Forza Thon Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken